« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
crna budućnost

43 milijuna radnika izgubit će posao

Rani prekid mjera poticaja uvedenih tijekom financijske krize mogao bi odgoditi oporavak stope zaposlenosti na više godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

nezaposlenost

,

tržište rada

,

otkaz

,

gospodarska kriza

Ako vlade prerano povuku mjere poticaja za gospodarstvo u svijetu bi se čak 43 milijuna radnika mogla naći isključena s tržišta rada ili ostati dugoročno nezaposleni, rekla je u ponedjeljak Međunarodna organizacija rada (ILO).

Rani prekid mjera poticaja uvedenih tijekom financijske krize mogao bi odgoditi oporavak stope zaposlenosti na više godina, rekla je UN-ova agencija u svojem posljednjem izvješću "Svijet rada".

ILO je rekao u rujnu da bi nezaposlenost u 2008. i 2009. mogla porasti za 39 do 61 milijun u odnosu na razine iz 2007. i dostići rekordnih 219 do 241 milijun. U 51 zemlji za koje su podaci dostupni, a među kojima su SAD, Brazil, Indija i Kina, od listopada je izgubljeno najmanje 20 milijuna radnih mjesta, rekao je ILO.

ILO predviđa da se zaposlenost u bogatim zemljama do 2013. neće vratiti na razine od prije krize dok bi se u zemljama u razvoju mogla početi oporavljati iduće godine ali razine od prije krize neće ponovno postići do 2011. godine. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 22:33:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh