« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
POMOĆ TURIZMU

Umag s Hypo Bankom kreditira turističke iznajmljivače

Krediti su namijenjeni za kupnju smještajnih kapaciteta te adaptaciju, renoviranje i opremanje postojećih smještajnih kapaciteta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

turizam

,

Hypo banka

,

Umag

,

kreditiranje

Predstavnici Hypo banke i Grada Umaga potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji na realizaciji programa kreditiranja iznajmljivača turističkih kapaciteta na području Grada Umaga, kojim se predviđa realizacija kreditne linije od ukupno pet milijuna kuna.

''Projekt kreditiranja turističkih djelatnika na području Grada Umaga nastavak je iznimno uspješne suradnje na području Istre, gdje je samo u 2009. godini u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom realizirano ukupno 20 milijuna kreditnog programa usmjerenog poticanju razvoja poduzetničkih projekata'', izjavila je Slavica Matković-Ipša, voditeljica umaške podružnice Hypo Banke.

Sredstva iz kreditne linija namijenjena su obrtnicima, zadrugama, malim i srednjim  trgovačkim društvima u vlasništvu državljana RH i sa sjedištem na području Grada Umaga, koja su registrirana za djelatnost iznajmljivanja turističkih kapaciteta.

Sredstva su namijenjena za kupnju smještajnih kapaciteta, adaptaciju ili renoviranje postojećih smještajnih kapaciteta i opremanje.

Također, moguće je dobiti obrtna sredstva u maksimalnom iznosu od 30 posto ukupnog  iznosa kredita, no pritom nije moguće refinanciranje postojećih kreditnih plasmana ili refundiranje ranije uloženih sredstava korištenih u slične namjene.

Najniži iznos kredita iznosit će 5.000 eura, dok je maksimalni iznos kredita 100.000 eura, uz kamatnu stopu od 3M EURIBOR + 6,5 posto marže godišnje, varijabilno, uz  valutnu klauzulu i sa subvencijom Grada od 2 % tijekom otplate kredita.

07.12.2009. 16:30:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh