Biznis
ANALIZA

Je li prošireni BRICS prijetnja za Zapad?

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Možda SAD na planove BRICS-a ne gleda kao na ozbiljnu prijetnju. Ili je možda umanjivanje planiranog proširenja na Iran, Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Egipat, Etiopiju… više »

HMMM...

Raste broj stečajeva u EU

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Eurostat ima loše vijesti za nas - sve više stečajeva u EU je postao više pravilo nego iznimka. Naime, povećanju njihova broja najviše su doprinijeli stečajevi u… više »

STVARNO?

Njemačka je spasila bitcoin

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Prvi zameci bitcoina su nastali još u jeseni 2008.u jeku sloma američkih banaka u špekulacijama s nekretninama. A makar su neki, poput Juliana Hospa brzo zaradili milijune i… više »

TURIZAM

„Skupo, skuplje, Hrvatska“

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

„Skupo, skuplje, Hrvatska - tim je ne baš ugodnim superlativom jedan austrijski tabloid nedavno opisao razvoj cijena u zemlji koja je, pored Italije, najomiljenija inozemna… više »

LOVICA?

Soros smanjuje aktivnosti u EU

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Odluka znači da će se humanitarna mreža odmaknuti od poslova vezanih uz unutarnja europska pitanja, a na to će se područje usredotočiti u kontekstu većih, globalnih pitanja, prema e-mailu… više »

UPS?

Gdje je zapelo u kineskom gospodarstvu?

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Koliko god da se vjerovalo kako će, nakon okončanja mjera protiv pandemije, kinesko gospodarstvo veoma brzo biti „ono staro", gospodarski pokazatelji svjedoče da se to nije… više »

NESTAŠICA

Fali zaposlenika... svima!

objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana

Manjak zaposlenika u svim granama industrije izazov je koji utječe na poslovanje kompanija, te se procjenjuje da će se kompanije i naredne godine nastaviti suočavati s gorućim problemom… više »

COOL

Pipi i Marriott u cool suradnji

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

AC Hotel by Marriott Split i Pipi, dva prestižna splitska brenda, danas su objavila početak strateške suradnje koja za cilj ima afirmirati proizvode i usluge kompanija na lokalnom i… više »

ŠIRENJE

Studenac se širi kontinentom

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je ovaj mjesec Špar Trgovinu, hrvatski maloprodajni lanac robe široke potrošnje sa 40 prodavaonica na području… više »

ANALIZA

Ukrajinske žitarice, hrvatske luke i glad u svijetu

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Vijest je dospjela čak i do najvažnijih njemačkih informativnih online portala. Tako je tagesschau.de već u ponedjeljak navečer (31.7.) pri samom vrhu svoje internetske stranice objavio… više »

UPS!

Hrvatska u Bermudskom ekonomskom trokutu

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

„Moje prognoze o padu standarda hrvatskih građana za 30 do 50 posto bile bi ispravne uz uvjet koji mi ekonomisti zovemo 'da se ostalo nije mijenjalo'. One bi se bile i ostvarile da EU,… više »

EH, DA...

Nepoznato novo stanovništvo Hrvatske

objavljeno prije 10 mjeseci i 29 dana

Demografska slika Hrvatske sve je turobnija, potvrdili su najnoviji izvještaji o kretanju broja stanovnika. Prošle godine nijedna hrvatska županija nije imala više… više »

DOĐITE

B2Run je place to be

objavljeno prije 10 mjeseci i 29 dana

Fantastična stvar kod trčanja je da svatko podržava svakoga. Kultura trčanja nije „zero-sum game", što bi značilo da ako jedan ima više, netko drugi će imati manje. Svatko… više »

TRŽIŠTE

Nedostaju mali, povoljni automobili

objavljeno prije 11 mjeseci

ADAC kritizira proizvođače automobila da gotovo uopće ne plasiraju manje modele na tržište. Većina tih modela uz tek nešto dodatne oprema prelazi i granicu od 15.000 eura.… više »

ČESTITAMO

Comping u elitnom društvu

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Comping, hrvatska tvrtka specijalizirana za digitalnu transformaciju poslovanja; od pozadinskih integracijskih rješenja, pa sve do inovativnih poslovnih modela baziranih na procesima… više »

skrolaj na vrh