Biznis
UPS?

Gdje je zapelo u kineskom gospodarstvu?

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Koliko god da se vjerovalo kako će, nakon okončanja mjera protiv pandemije, kinesko gospodarstvo veoma brzo biti „ono staro", gospodarski pokazatelji svjedoče da se to nije… više »

NESTAŠICA

Fali zaposlenika... svima!

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Manjak zaposlenika u svim granama industrije izazov je koji utječe na poslovanje kompanija, te se procjenjuje da će se kompanije i naredne godine nastaviti suočavati s gorućim problemom… više »

COOL

Pipi i Marriott u cool suradnji

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

AC Hotel by Marriott Split i Pipi, dva prestižna splitska brenda, danas su objavila početak strateške suradnje koja za cilj ima afirmirati proizvode i usluge kompanija na lokalnom i… više »

ŠIRENJE

Studenac se širi kontinentom

objavljeno prije 10 mjeseci

Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je ovaj mjesec Špar Trgovinu, hrvatski maloprodajni lanac robe široke potrošnje sa 40 prodavaonica na području… više »

ANALIZA

Ukrajinske žitarice, hrvatske luke i glad u svijetu

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Vijest je dospjela čak i do najvažnijih njemačkih informativnih online portala. Tako je tagesschau.de već u ponedjeljak navečer (31.7.) pri samom vrhu svoje internetske stranice objavio… više »

UPS!

Hrvatska u Bermudskom ekonomskom trokutu

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

„Moje prognoze o padu standarda hrvatskih građana za 30 do 50 posto bile bi ispravne uz uvjet koji mi ekonomisti zovemo 'da se ostalo nije mijenjalo'. One bi se bile i ostvarile da EU,… više »

EH, DA...

Nepoznato novo stanovništvo Hrvatske

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Demografska slika Hrvatske sve je turobnija, potvrdili su najnoviji izvještaji o kretanju broja stanovnika. Prošle godine nijedna hrvatska županija nije imala više… više »

DOĐITE

B2Run je place to be

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Fantastična stvar kod trčanja je da svatko podržava svakoga. Kultura trčanja nije „zero-sum game", što bi značilo da ako jedan ima više, netko drugi će imati manje. Svatko… više »

TRŽIŠTE

Nedostaju mali, povoljni automobili

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

ADAC kritizira proizvođače automobila da gotovo uopće ne plasiraju manje modele na tržište. Većina tih modela uz tek nešto dodatne oprema prelazi i granicu od 15.000 eura.… više »

ČESTITAMO

Comping u elitnom društvu

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Comping, hrvatska tvrtka specijalizirana za digitalnu transformaciju poslovanja; od pozadinskih integracijskih rješenja, pa sve do inovativnih poslovnih modela baziranih na procesima… više »

G20

G20 bez nekih jasnih dogovora

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Zemlje članice G20 zajedno proizvode više od tri četvrtine globalnog bruto domaćeg proizvoda, ali i emisije stakleničkih plinova. U njima je također instalirano 90 posto… više »

UPS!

Presječena glavna arterija za globalni izvoz hrane

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

Rusija se ovaj tjedan povukla iz sporazuma sklopljenog uz posredovanje Ujedinjenih naroda i Turske, a kojim je bio omogućen siguran izvoz ukrajinskih žitarica preko Crnog mora. Kremlj je… više »

HMMM...

Dolar trese tržište?

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Rasprave o monetarnoj politici Saveznog odbora za slobodno tržište (FOMC) privukle su značajnu pozornost na američko gospodarstvo i njegov potencijalni utjecaj na američki dolar i… više »

EU

Ukratko, EK nije zadovoljna Hrvatskom... kako to?

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

Hrvatska, Mađarska i Rumunjska dobile su obrazloženo mišljenje jer nisu ispoštovale rok do kojeg su morale izvijestiti o postizanju svojih ciljeva u pogledu… više »

BRAVO

Uručena prva nagrada za etičko poslovanje

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

Prigodom obilježavanja 167. rođendana Nikole Tesle i ujedno Nacionalnog dana znanosti, tehnologije i inovacija, Transparency International Hrvatska i Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost… više »

skrolaj na vrh