« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
MLJAC!

Večera koja garantirano topi salo

Večera je uvijek na meti nutricionista kao obrok na koji najviše morate paziti, no ako jedete ove namirnice, kile odlaze same od sebe

Ovo baš i ne, ali ako primjenite savjete ... :)
Ovo baš i ne, ali ako primjenite savjete ... :) (Shutterstock)
Više o

riba

,

mršavljenje

,

losos

,

orasi

,

skidanje kilograma

Večera je obrok koji najviše spominjemo kao nešto što bi trebalo preskočiti ili pojesti samo nešto malo, jer se vjeruje da će nam hrana koju tada pojedemo najvjerojatnije otići u salo. Naravno, to je potpuno pogrešno, štoviše, upravo prava večera istopit će salo!

No, treba paziti što nam je u tanjuru, a primarno bi se tamo trebala nalaziti - riba ili bijelo meso. Ribe pune omega-3 masnih kiselina i proteina idealna su večera, pogotovo iz razloga što ljudi s manjkom omega-3 masnih kiselina imaju problema sa spavanjem.

>> Omega-3 - bajka o zdravim masnim kiselinama >>

Proteini iz bijelog pilećeg mesa topit će vam salo tijekom noći, pa lagana pileća prsa na tavici ili grillu predstavljaju idealnu večeru.

Mliječni proizvodi sjajan su izvor kalcija, a žene pred menopauzom upravo će na taj način istopiti najviše sala. Kalcij uz to poboljšava san, što opet vodi zdravoj prehrani.

>> Mliječnim proizvodima protiv metaboličkog sindroma >>

Za kraj, orasi - podižu razine magnezija, a uz to imaju i obilje omega-3 masnih kiselina. Odlično će vas zasititi, smanjiti rizik od bolesti srca, dijabetesa i raka i omogućiti vam dobar san.

>> Orasi: hrana za bogove dostupna svima >>

Znači, lagana ribica ili pileća prsa s malo sira i oraha - večera iz snova.

31.07.2014. 20:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh