« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
ČUDESA

Tibetanski eliksiri zdravlja i dugovječnosti

Recepti su pronađeni zapisani na glinenim pločicama u tibetanskim samostanima, a pretpostavlja se da su stari dvije tisuće godina

Med, limun i češnjak rade čuda
Med, limun i češnjak rade čuda (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

dugovječnost

,

Tibetanci

,

tibetanski eliksir

,

pomlađivanje organizma

,

eliksir zdravlja

Tibetanci su poznati kao zdrav narod, štoviše, zadnja su istraživanja pokazala da su potomci zagonetnih Denisovanaca, praljudi koji su bili različiti od naših predaka. Dio svog zdravlja svakako zahvaljuju drevnim mudrostima, pa vam donosimo dva čudesna napitka stara 2 tisuće godina.

>> Med - čudo prirode i lijek za sve pomalo >>

Glavni sastojci su med, limun i češnjak, namirnice koje svojim djelovanjem mogu drastično popraviti naše zdravlje i dati nam mladolik izgled i dugovječnost. Što je najbolje, sve tri namirnice kod nas se mogu nabaviti domaće, organski uzgojene i izuzetno zdrave.

>> Limun - voće korisno na bezbroj načina >>

Tibetanski eliksir zdravlja i dugovječnosti čisti krvne žile od masnih naslaga i prevenira srčani i moždani udar, nastanak tumora, popravlja vid i pomlađuje organizam. Evo i recepta:

Sastojci:

1 kg neprskanog limuna
300 gr češnjaka
1.5 l vode

Priprema:

Češnjak i limun s korom samljeti na sitnu, staviti u litru i pol ključale vode, smanjiti vatru, poklopiti i kuhati 15 minuta. Kad se ohladi, preliti u teglu i uzimati svako jutro na prazan želudac pola decilitra tijekom 25 dana.

Pauza između tretmana treba biti 10 dana, ponavljati do poboljšanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe smiju godišnje napraviti dva tretmana, s obaveznom pauzom od najmanje šest mjeseci.

Tibetanski eliksir za pomlađivanje organizma poznat je u tibetanskoj medicini kao prirodni eliksir za usporavanje procesa starenja, a koristi se također od davnina. Recept je vrlo jednostavan:

Sastojci:

sok od 10 limuna 
10 glavica češnjaka
1 kg meda

Priprema

Iscijedite 10 limuna, sitno nasjeckajte 10 glavica češnjaka i pomiješajte ih dobro s jednim kilogramom meda, ulijte smjesu u teglu, poklopite i ostavite da stoji deset dana.

Eliksir uzimajte dva puta dnevno po jednu žličicu, ujutro na prazan želudac i navečer prije posljednjeg obroka.

31.07.2014. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh