« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Tri svjetske premijere Honde na sajmu u Parizu

Japanci će lansirati hibridni koncept Insight, redizajnirani Civic Hybrid i automatski mjenjač za i-DTEC agregat

Hibridni koncept Honda Insight
Hibridni koncept Honda Insight
Više o

honda

,

Honda Jazz

U Parizu će Honda predstaviti tri svjetske premijere. Počasno mjesto na njihovom štandu će zauzeti koncept Insight, kojim se najavljuje početak nove faze hibridne strategije. Naime, Insight je prvi od 3 nova hibrida koji će se pojaviti na tržištu u sljedeće 4 godine.

Koncept Insight predstavlja praktičan i fleksibilan obiteljski automobil s niskom emisijom štetnih plinova, uz nižu potrošnju goriva.

Ključni dio koncepta Insight je da hibridna vozila postanu cjenovno pristupačnija kako bi što veći broj ljudi mogao svakodnevno doprinositi očuvanju okoliša. Iako je Insight još uvijek koncept, gotovo je sigurno da će u prodaji u Europi biti već od proljeća 2009. Ima mjesta za 5 putnika, s time da su mu kontrolna jedinica i hibridni sustav smješteni na donjem dijelu prtljažnika.

Na Pariškom sajmu automobila Honda će predstaviti i redizajnirani  Civic Hybrid koji se može pohvaliti niskom emisijom štetnih plinova i malom potrošnjom goriva.
Najuočljivija promjena je napravljena na prednjem odbojniku koji sada izgleda još moćnije i agresivnije, uz praktičan dodatak maglenki.

Postojeći alu naplatci zamijenjeni su s novo dizajniranim modelima s pet krakova, dok je unutrašnjost dodatno osvježena novim dizajnom tkanine.

Honda će u Parizu predstaviti i automatski mjenjač za svoj i-DTEC2.2 dizelski agregat. Japanci nisu htjeli rabiti mjenjač nekog drugog proizvođača, nego su naprosto razvili svoj vlastiti, smatrajući da će samo tako prijenos biti optimalan.  (ŽS)

Europska premijera Jazza - U Parizu će se po prvi puta u Europi moći vidjeti nova Honda Jazz. Njezina ‘magična’ sjedala se odsad preklapaju samo jednim potezom, a zahvaljujući prtljažnom prostoru od 399 litara, može se nositi s nekim automobilima viših klasa, a kao pogon će imati 2,0-litarski benzinac i maksimalno juriti 190 km/h.

12.09.2008. 03:02:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh