« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Tko brzo jede brže se i deblja

Nova znanstvena studija pokazala je da ako želite ostati mršavi morate jesti polako

Fotografija vijesti
Više o

hrana

,

dijeta

,

pretilost

,

debljina

,

mršavljenje

,

brzo jedenje

,

sporo jedenje

Znanstveno istraživanje provedeno na američkom sveučilištu Rhode Island pokazalo je kako pretile osobe jedu brže nego mršavi ljudi, piše Daily Mail.

Znanstvenici su uočili da osobe s visokim indeksom tjelesne mase (BMI) brže jedu nego osobe s niskim BMI-em. Brzi unos je definiran kao konzumaciju od 9 decilitara, osrednju kao 7, a spori kao 6 decilitara hrane u jednoj minuti.

Također, uočeno je kako spol igra vrlo važnu ulogu u dobivanju kilograma jer su muški ispitanici unosili oko 80 kalorija u minuti, dok su žene konzumirale samo 52 kalorije.

"Ovo istraživanje sugerira da muškarci i deblji ljudi jedu brže jer im treba više energije nego ženama ili mršavijim osobama", kaže Kathleen Melanson, autorica istraživanja.

Profesorica Melanson također tvrdi da brzina unosa ovisi o vrsti hrane koja se konzumira, pa tako osobe koje su jele integralne namirnice više su žvakale hranu, a time su i sporije jele.

"Potrebno je vremena da mozak registrira da vam je želudac pun, stoga ako sporije jedete manje ćete unijeti hrane do pojave osjećaja sitosti", tvrdi profesorica Melanson.

13.11.2011. 10:43:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh