« Clubbing
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
PROGRAM

Tjedni program Purgeraja od 19. do 24. studenoga

Za najveći tulum u gradu Zagrebu proteklih nekoliko godina zadužen je Party United koji će se održati i u Purgeraju u sklopu Parkiranja

Tjedni program Purgeraja
Tjedni program Purgeraja (Arhiva)
Više o

Purgeraj

,

tjedni program

,

zagreb-info

Ako više volite žive svirke, pripremite se za izlaske u prvom dijelu tjedna. Ponedjeljak je rezerviran za jazz uz Jazz Room Trio + B strana, utorak za rock (u akustičnoj verziji) uz Acoustic Souls, a srijeda za blues uz Small House Brown. Onima koji preferiraju tulume pripremili smo Pozitivan Take Me Out! uz puno dobrog indie rocka u četvrtak i Mixtape District za sve ljubitelje MTV hitova u petak. Za najveći tulum u gradu Zagrebu proteklih nekoliko godina zadužen je Party United koji će se održati i u Purgeraju u sklopu Parkiranja ovu subotu (ulaz je besplatan!!).

Ponedjeljak, 19. studenog 2012., 21h, Purgeraj
Ulaz: slobodan

JAZZ ROOM TRIO (Vojkan Jocić, Tihomir Hojsak i Kolja Gjoni) + B strana / slušaona bitnih gramofonskih ploča kroz glazbenu povijest
JAZZ ROOM TRIO čine trojica eminetnih višestruko nagrađivanih hrvatskih glazbenika. Vojkan Jocić na saksofonima sa efektima, Tihomir "arco" Hojsak na kontrabasu sa efektima te bubnjar Kolja Gjoni. Trio izvodi originalnu glazbu te post bop standarde. Kao stalni članovi raznih međunarodnih bendova odlučili su modernu glazbu približiti zagrebačkoj publici. Po mišljenju raznih glazbenih kritičara i glazbenika jedini ansambl sa prizvukom New York undergoround scene.

Utorak, 20. studenog 2012., 21h, Purgeraj
Ulaz: slobodan

ACOUSTIC SOULS
Acoustic Souls je gitaristički duo iz Osijeka kojeg čine Tomislav Užarević Lasica (vokal i gitara) i Vjekoslav Valetić Medo (gitara i vokal). Repertoar ovog slavonskog dvojca ispunjen je stranim hitovima, redom sa Billboardovih ljestvica od 60-tih godina do danas, a to znači sve od Stinga, Claptona, Rolling stones-a i U2-a do novijih bendova kao što su Coldplay, Snow Patrol i Maroon 5. U stvaranje vlastitih aranžmana već svima poznatih pjesama unose talent i bogato dugogodišnje iskustvo kojima su privukli publiku te osigurali brojne nastupe diljem Hrvatske. Trenutno snimaju album prvijenac koji će, sudeći po nominacijama za Porin i Crnog Mačka koje su dečki stekli izvan okvira benda, biti pravi "desert" za uši. Ako vam je dosta jedno te istih pjesama koje trešte sa svake radio stanice, probajte hitove na Acoustic Souls način - možda vas osvoje po drugi put u novom ruhu.

 

Srijeda, 21. studenog 2012., 21h, Purgeraj
Ulaz: slobodan

SMALL HOUSE BROW
Jasno je kao dan da studeni ne bi bio važeći mjesec kada ga ne bi okrunili uvijek poželjnom blues svirkom u Purgeraju. Ime Small House Browna tu se nameće samo od sebe jer su već dio naše obitelji i imamo oči i uši samo za njihov blues. Već i vrapci na grani pjevaju njihova imena, ali nije ih na odmet ponoviti jer tako dobre glazbenike treba hvaliti svakom prilikom i to poimence: Stipe Subašić (gitara i vokal), Krešo Oremuš (unsna harmonika), Mario Žuvela (Kontrabas) i Marko Bosak (bubanj) čine jednu lijepu muzičku priču koja je sastavljena od samo jedne ali važne stvari - svirke.

Osim što su u Purgeraju od samih početaka, mogu se pohvaliti i da su jedan od najdugovječnijih Zagrebačkih bendova koji kroz nepatvoreni blues-rock visokog napona prenosi duh američkog Juga i neumorno stvara već čitavih 10 godina. Uvijek nasmijani, opušteni i u pravoj mjeri neobuzdani, pripadaju na stage Purgeraja kao da je napravljen samo za njih i sa ponosom možemo reći da su home band kakvog se samo poželjeti može. Želite li odmoriti uši od monotonije 21. stoljeća, srijeda je dan kada vam Purgeraj pruža masažu bubnjića. Napomenimo i da je masaža besplatna pa stvarno ne znamo zašto bi netko htio odbiti takav poklon.

Četvrtak, 22. studenog 2012., 22h, Purgeraj
Ulaz: slobodan

POZITIVAN TAKE ME OUT!
Prvog dana u mjesecu prosincu tradicionalno se obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. U cijelom svijetu održavaju se tematski događaji s ciljem da se različitim aktivnostima informira javnost o toj zaraznoj bolesti, da se ukloni diskriminacija prema oboljelima te da se skrene pozornost na opasnosti koje donosi rizično ponašanje.

HUHIV (Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa) od 1999.g. obilježava ovaj dan kao dan borbe protiv predrasuda i diskriminacije, ali i promocije zdravog načina života i očuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja. Kao i prošle godine, Purgeraj se svojim malim doprinosom pridružuje borbi protiv ove zloćudne bolesti i upravo zato ovotjedni Take me out! ima pozitivan predznak. Uz redovni indie rock program od kojeg nećemo odstupati, dijelit će se promotivni materijali o prevenciji bolesti, prezervativi, a podjelit ćemo i 6 karata za nadolazeći Pozitivan koncert koji će se održati 1.prosinca 2012. u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Nastupaju: Hladno pivo, Let3, One Piece Puzzle I Brkovi.

Za glazbeni dio večeri zadužen je naš TMO crew što znači hrpa dobre vibre i samo indie rock do ranog jutra. Pridružite nam se u ovoj edukativno-plesnoj prilici i ne zaboravite: O AIDSU se ne razmišlja samo jedan dan u godini, nego svaki dan, zato pamet u glavu i ako nemate zaštitu u ključnom trenutku, otrčite krug oko kuće. Ili odigrajte neku društvenu igru (Pictionary, nikako ne Twister).

Petak, 23. studenog 2012., 22h, Purgeraj
Ulaz: slobodan

MIXTAPE DISTRICT: MTVile
MEŠAP LUDILO! Sve pjesme sa svih radio stanica u Zagrebu i široj okolici koje slušaš na poslu i kad se voziš u autu! Svih 20 pjesama! Retro čartz iz 90-ih kada smo se znojili u poliester bickama, Emilija Kokić je imala najbolje šiške, a Đulijano dugu kosu i pjevao je "Priznaj mi sveeeeee-eee-eeee, hej-jea" (ali njega nećemo nikad pustit jer si želimo i dalje bit dobre sa vama).

TOP 40, TOP 100, TOP 1. Oppam Gangam style! Šta to uopće znači? Znači da je party rock u kući i da nema smisla propitivat stvari jer smo sad čuli za PSY-a i za 3 godine ćemo se češkat po glavi dok ćemo se prisjećat njegovog imena. Oćeš RHCP? Stari ili novi? Pustit ćemo ti sve. Depeš Mod dolaze u Zagreb, pustit ćemo i njih. Lady Gaga je bila u Zagrebu, pustit ćemo i nju. I Sting je bio u Zagrebu. E, njega nećemo pustit.

Kako je pobjednik prve sezone Big Brothera i nobelovac Saša Tkalčević rekao "POJAČAJ TU MUZIKU NA STO MEGAHERCA!" I pojačat ćemo. Jer tiho je glupo, sporo je još gluplje, a mi hoćemo znoj, krv i da vam dezić otkaže poslušnost.

Subota, 24. studenog 2012., 22h, Purgeraj
Ulaz: slobodan


PARKIRANJE [PARTY UNITED] Oli Dobolli + UncleFunk
Party United jedinstveni je scensko-glazbeni događaj koji je kroz tri sezone privukao preko 30.000 simpatizera. Ovogodišnji Party United koji će se održati u subotu, 24. studenog 2012., objedinit će čak 12 zagrebačkih klubova te 2 off-lokacije.

Purgeraj je kao i svake godine uključen u manifestaciju uz malu iznimku; svi koji žele ući na Parkiranje bez obzira na Party United, mogu to učiniti potpuno BESPLATNO.

Kao i svaki put do sada, na Parkiranju vas čekaju naši rezidenti, točnije Oli Dobolli i UncleFunk. Muzički idemo jako, jako daleko u prošlo stoljeće i brzinom svijetlosti letimo na aktualne hitove bili oni pop, soul, rock, hip-hop ili neki hibridni žanr kojem ne znamo točno ni ime. Naši dečki imaju dovoljno utkamica u nogama da se mogu nositi sa najzahtjevnijom publikom, pa nakon što odlsušate Ladytron ili Nouvelle Vague, znate gdje je after! Za sve posjetitelje PARTY UNITED-a osigurana je i specijalna autobusna linija koja će povezivati sve party lokacije od 23:00h do 04:00h u intervalima od 15 do 20 min. Znači nema isprike daleko mi je, nije mi se dalo hodat, nije bilo tramvaja, padale su sjekire. Dođite na uvjerljivo najkvalitetniji mashup program koje su vam oči vidjele i uši slušale. Za vas koji ne idete na koncerte, recimo samo da radimo od 22 kao i inače.

19.11.2012. 20:32:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh