« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
TEST

Test zimskih guma - sad je pravo vrijeme za kupnju

Tradicionalno, uoči zime, HAK i partneri podvrgnuli su iscrpnim testiranjima najnovije proizvode gumarske industrije

Najopsežniji test zimskih guma
Više o

Continental

,

autogume

,

Dunlop

,

ljetne gume

,

zimske gume

,

test zimskih guma

,

Michelin

Hrvatski autoklub objavio je rezultate testiranja zimskih guma, u dvije različite dimenzije, provedenog u suradnji s partnerima - europskim autoklubovima. Iscrpna testiranja provode se dvaput godišnje, u proljeće i ljeto, s ciljem informiranja vozača uoči ljetne i zimske sezone i olakšavanja izbora u kupnji.

Testirana je kvaliteta na suhoj i mokroj podlozi u dvije dimenzije zimskih guma, 175/65 R14 T i 195/65 R15 T, a u manjoj dimenziji kontrolu su prošle i All Season gume.

U dimenziji 175/65 R14 T, kojom se koriste automobili poput Ford Fieste, Renault Clija, Peugeota 206 i Toyote Yaris, testirano je 14 zimskih proizvoda, pri čemu su se tri izdignula iznad prosjeka s ocjenom „izrazito se preporučuje" i pokazala ujednačene performanse uz poneki bljesak. Guma iz Continentala, ContiWinterContact TS800, imala je najbolje rezultate na snijegu i pri utjecaju na potrošnju goriva, Michelin Alpin A4 pokazao se najtrajnijim i može se preporučiti vozačima koji na godinu prelaze velik broj kilometara, dok je Dunlop SP Winter Response, iako bez pobjede u nekom od pojedinačnih kriterija, ukupno ostavio dobar dojam.

Cijeli iscpan test s usporednim tablicama možete pročitati na stranicama portala auto-info.hr

Piše: auto-info.hr
19.10.2011. 16:54:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh