« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
ISTINA ILI MIT?

Što možete zanemariti kad ste na dijeti

Pomalo neortodoksan pogled na dijete bazira se na nekim istraživanjima koja nisu općeprihvaćena, ali nisu ni opovrgnuta

Nisu sva pravila dijeta nužno točna
Nisu sva pravila dijeta nužno točna (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

doručak

,

vježbanje

,

večera

,

najbolja dijeta

,

skidanje kilograma

,

manji obroci

Kad smo na dijeti, obično se vrlo disciplinirano držimo pravila kako ne bismo imali niti jedan razlog za optuživanje samih sebe ako ne uspijemo skinuti željenu količinu kilograma. 

No, o metabolizmu i mršavljenju postoji cijeli niz istraživanja, od kojih neka nisu široko prihvaćena, ali svejedno imaju rezultate koji potiču na razmišljanje. 

Recimo, na dijeti se ne bi trebali libiti preskočiti doručak ili obilno večerati, iako su to naizgled pravila koja se ne bi smjela kršiti, no ima dovoljan broj istraživanja koja su dokazala da je jedino važna ukupna količina unešenih kalorija dnevno, a ne kad ih unosimo. 

Jednako tako, priče o više manjih obroka u danu ne drže vodu, ako pitate Francuze koji tvrde da takav način prehrane nije ništa bolji od drugih.

Ugljikohidrati su najomraženiji na dijetama, a ipak ih trebamo, jer u slučaju da ih potpuno izbacimo iz prehrane, hormoni koji reguliraju gubitak težine će se poremetiti i trebat će vam puno više muke da skinete višak kilograma. 

Vježbanje na prazan želudac zvuči kao pravilo koje treba poštovati, no bolje je jesti prije vježbanja, otprilike sat vremena prije, jer ćete slabije i manje učinkovito vježbati ako nemate energije.

Hoćete li se i dalje držati svojih pravila dijete ne znamo, no i o ovima treba razmisliti.

15.08.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh