« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
HE HE

Sreća i zdravlje muškaraca ovisi o druženju s prijateljima

Sigurni smo da će većina muškaraca vrlo rado pokazivati ovaj tekst svojoj dragoj kad dođu doma nakon partijanja s ekipom

Fotku je lako pogrešno shvatiti :)
Fotku je lako pogrešno shvatiti :) (Arhiva)
Više o

sreća

,

zdravlje

,

prijatelji

,

muškarci

,

druženje

Muškarci i njihovi prijatelji noćna su mora svake žene, koja obično nervozno čeka dragog pogađajući u kakvom će se stanju pojaviti nakon "druženja s dečkima". Ipak, ne bi im to trebalo braniti, a evo i zašto.

Jedan od vodećih autoriteta u svijetu psihologije, profesor Robin Dunbar s Oxforda tvrdi da je svakodnevna komunikacija muškaraca s prijateljima nužna jer doprinosi psihičkoj i fizičkoj dobrobiti muškaraca.

Štoviše, da bi korist bila potpuna, nije dovoljno da se čuju telefonom, nego se mora s njima vidjeti, družiti i uživati u muškim razgovorima. 

Naravno, preporuke za aktivnosti tijekom takvih druženja su u rasponu od kave u lokalnom kafiću do igranja nogometa i ne uključuju cjelonoćne pijanke, da ne bi bilo zabune.

Naime, Dunbar je do ovog zaključka došao temeljem dugogodišnjeg istraživanja koje je pokazalo da su muškarci koji održavaju prijateljstva zdraviji, brže se oporavljaju od bolesti i obično su velikodušniji od muškaraca koji se ne druže s prijateljima. 

Uz sve to, muška druženja sjajna su prevencija depresije, tako da ženskom rodu možemo poručiti samo da je vrijeme da se prestanu boriti protiv muških druženja, jer će joj dragi tada biti sretan, zadovoljan i zdrav. 

21.10.2013. 21:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh