« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Skinite salo bez vježbanja

Iako naslov zvuči kao neka od onih loših reklama za "čudotvorne proizvode" koji će vas riješiti nekih problema u trenu, zapravo se radi o jednostavnom triku promjene prehrambenih navika

Jaja će vam najbolje pomoći u mršavljenju
Jaja će vam najbolje pomoći u mršavljenju (Arhiva)
Više o

hrana

,

doručak

,

mršavljenje

,

jaja

,

trbuh

,

salo na trbuhu

Skidanje kilograma bez po' muke spada u one čudesne oglase koji povremeno poplave portale, od zelene kave do sličnih pripravaka, no ako poslušate nutricioniste, zapravo je to vrlo moguća misija.

Kao što dobro znamo, doručak je najvažniji obrok u danu koji se ne smije izbjegavati ni kad ste na najrigoroznijoj dijeti, a pravilan odabir namirnica uštedjet će vam i novaca i vremena u teretani, tvrde stručnjaci.

Naime, ako vam je cilj smanjiti obujam struka, savjet je jednostavan - jedite jaja. Tvrdo kuhano jaje ima neznatnih 78 kalorija, tako da si dva komada možete priuštiti bez grižnje savjesti. 

Dodajte još i komad tosta od integralnog kruha i četvrt avokada i dobit ćete zdrav, uravnotežen doručak prepun nutrijenata koji će vas održati sitim sve do gableca, a poneke i do ručka.

Zašto? Jaja su puna proteina kojih bi u prvom obroku unijeti 20 grama, a kako jedno jaje ima šest grama, u kombinaciji s ostalim preporučenim namirnicama unijeli ste baš koliko treba. Uz dijetalna vlakna u integralnom kruhu i zdravim masnoćama u avokadu, dali ste tijelu dovoljno pogonskog goriva koje se sporo probavlja za cjelojutarnji osjećaj sitosti.

Naravno, nakon takvog doručka nema teorije da jedete razne grickalice tijekom jutra, i ključ skidanja trbuha je tu - samo ga trebate primjeniti.

02.11.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh