Začinsko bilje koje treba jesti svaki dan
Začini nisu samo dodatak jelima koji će poboljšati okus, već se radi o pravim prirodnim riznicama zdravlja blagotvornih učinaka
Začinsko bilje obogatit će okus hrane koju pripremamo, no jednako tako svojim će sastojcima imati blagotvoran učinak na zdravlje, pa da vidimo što će nam donijeti najviše koristi.
Bosiljak - pun vitamina A i željeza, esencijalnih ulja snažnih antibakterijskih i antioksidativnih učinaka, koristite ga svježe nasjeckanog kao dodatak salatama i tjestenini
Kadulja - snažni antiupalni učinak kadulje najbolje se iskorištava kad od osušenog lišća napravite čaj, a jednako tako može se sjajno kombinirati u različitim umacima.
Korijander - odličan saveznik jetre u poslu izbacivanja teških metala iz tijela, ublažava upale kože i probavne tegobe. Kao hrana najbolje će se iskoristiti u pečenjima, smoothiejima i salatama.
Matičnjak - čaj od matičnjaka prije spavanja odlično će vas umiriti, a sitno sjeckane listove možete dodati u salate i različita tijesta za kekse.
Menta - poznata po anestetičkom učinku, puna antioksidansa, minerala i vitamina, sjajno djeluje na probavne probleme, nadutost, zatvor i žgaravicu.
Peršin - sjajno jača imunitet, izbacuje višak tekućine iz tijela i jača kosti, a najbolji je prirodni osvježivač daha, naročito nakon luka ili češnjaka u hrani. Znate i sami, možete ga staviti gotovo u svako jelo.
Ružmarin - sadrži kafeinsku i ružmarinsku kiselinu, dva moćna antioksidansa s ljekovitim djelovanjem i odličan je izvor vitamina E. Dobro podnosi sušu i siromašno tlo pa ga možete saditi u teglicama i držati na svom balkonu bez straha.
Novi komentar