« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Začinsko bilje koje treba jesti svaki dan

Začini nisu samo dodatak jelima koji će poboljšati okus, već se radi o pravim prirodnim riznicama zdravlja blagotvornih učinaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

začini

,

kadulja

,

menta

,

bosiljak

,

začinsko bilje

,

korijander

Začinsko bilje obogatit će okus hrane koju pripremamo, no jednako tako svojim će sastojcima imati blagotvoran učinak na zdravlje, pa da vidimo što će nam donijeti najviše koristi.

Bosiljak - pun vitamina A i željeza, esencijalnih ulja snažnih antibakterijskih i antioksidativnih učinaka, koristite ga svježe nasjeckanog kao dodatak salatama i tjestenini 

Kadulja - snažni antiupalni učinak kadulje najbolje se iskorištava kad od osušenog lišća napravite čaj, a jednako tako može se sjajno kombinirati u različitim umacima.

Korijander - odličan saveznik jetre u poslu izbacivanja teških metala iz tijela, ublažava upale kože i probavne tegobe. Kao hrana najbolje će se iskoristiti u pečenjima, smoothiejima i salatama. 

Matičnjak - čaj od matičnjaka prije spavanja odlično će vas umiriti, a sitno sjeckane listove možete dodati u salate i različita tijesta za kekse.

Menta - poznata po anestetičkom učinku, puna antioksidansa, minerala i vitamina, sjajno djeluje na probavne probleme, nadutost, zatvor i žgaravicu.

Peršin - sjajno jača imunitet, izbacuje višak tekućine iz tijela i jača kosti, a najbolji je prirodni osvježivač daha, naročito nakon luka ili češnjaka u hrani. Znate i sami, možete ga staviti gotovo u svako jelo.

Ružmarin - sadrži kafeinsku i ružmarinsku kiselinu, dva moćna antioksidansa s ljekovitim djelovanjem i odličan je izvor vitamina E. Dobro podnosi sušu i siromašno tlo pa ga možete saditi u teglicama i držati na svom balkonu bez straha.

01.11.2015. 13:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh