« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
COOL

Sion - solarni elektromobil

Sono Motors odradio je prvu fazu krajem prošle godine prikupivši preko 350 tisuća eura na Indiegogo platformi, a sada se čeka prototip

Sion - malo čudo ispod 16 tisuća eura
Sion - malo čudo ispod 16 tisuća eura (Sono Motors)
Više o

električni automobil

,

Sion

,

Sono motors

Njemačka vlada ima vrlo ambiciozan plan prometnog razvoja: htjeli bi da na njemačkim cestama bude milijun električnih automobila do 2020. Dakle, za samo četiri godine.

Zasad se ne čini da će se taj cilj doista ostvariti, jer, unatoč državnim poticajima, mnogi i dalje zaziru od kupnje takvog automobila. Jedan je od razloga tomu visoka cijena, ali i još uvijek nedovoljno razvijeni realni uporabni dometi e-automobila.

Tome prkosi mlada trojka iz Münchena: Navina, Jona i Laurin. Usavršili su projekt električnog automobila koji inicijalno koristi solarnu energiju - Sion. Smatraju da bi pravilnim razvojem takav automogil mogao biti svakome dostupan, a imao bi sve bolje performanse.

Kao predstavnici mlađeg naraštaja imaju u rukavu neočekivan adut: kod financiranja su posegnuli za društvenim mrežama i dokazali kako može funkcionirati prikupljanje malih uloga od mnogih korisnika - crowdfunding.  

Sono Motors odradio je prvu fazu krajem prošle godine prikupivši preko 350 tisuća eura na Indiegogo platformi, a sada se čeka prototip. Sretno!

14.02.2017. 15:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh