« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina
COOL

Scrooser - električni romobil s biciklističkom tehnologijom

Nijemci su uzeli romobil, dodali bateriju i elektromotor i nastao je Scrooser

Sjajno gradsko prometalo
Sjajno gradsko prometalo (Automania)
Više o

Scrooser

,

romobil

,

električni romobil

Svijet intenzivno traži alternativna vozila za gradski transport. Mala start-up tvrtka IFPEG mbH iz Dresdena u Njemačkoj sjetila se već pomalo zaboravljenog prijevoznog sredstva koje su za igru u različitim verzijama koristila djeca, dok su odrasli romobil smatrali samo igračkom.

Za one mlađe koji ne znaju kako izgleda i funkcionira romobil, mali podsjetnik. Romobil je vozilo koje ima dva kotača povezana metalnom ili drvenom platformom na kojoj vozač stoji. Vozač upravlja prednjim kotačem kao na biciklu, ali romobil nema sjedalicu, pa vozač stoji uspravno, a isto tako romobil za razliku od bicikla nema pedale, pa se pokreće odgurivanjem nogom o pod i tako se razvija brzina.

Postojali su razno razni oblici i izvedbe romobila, ali princip je ostao isti, a na vrhu popularnosti kao dječja igračka romobil je imao balon široke gume malog promjera s unutrašnjom zračnicom, prednja kočnica je bila izvedena kao na biciklu, dok je stražnja kočnica bila izvedena staromodno s kočnicom koja se aktivirala stiskanjem pedale koja je kočionu pločicu potiskivala na gaznu površinu stražnje gume.

Kasnije su se pojavile i modernije izvedbe s kočnicama kao na biciklu, ali popularnost romobila u današnje vrijeme je skoro pa nikakvo. Tako se njemačka tvrtka sjetila kako može oživjeti romobil. Dizajnirala ga je u modernom obliku i ugradila bateriju i elektromotor te je nastao električni romobil pod imenom Scrooser.

Više pročitajte na portalu automania.hr

23.06.2013. 15:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh