« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Riješite se stresa bez problema

Rijetki su oni koji se ne moraju nositi sa stresom u današnja doba, stoga donosimo četiri genijalna savjeta kako se riješiti stresa bez problema

Nije teško, pokušajte
Nije teško, pokušajte (Arhiva)
Više o

stres

,

disanje

,

fizička aktivnost

,

otpuštanje stresa

,

zagrljaji

,

rješavanje stresa

,

unutarnji mir

Stres nam uništava i tijelo i um, za to nam ne trebaju stručnjaci, no ponekad nije loše poslušati njihove savjete kako se riješiti tog najrazornijeg modernog ubojice. HuffPost je prenio četiri načina rješavanja stresa koje preporučuje dr. Reeed s Medicinskog fakulteta u Marylandu - stvarno jednostavni i provjereno učinkoviti.

Za početak, dr. Reed tvrdi da ne koristimo svoje mogućnosti disanja u trenucima uzbuđenja, iako se radi o najjednostavnijem načinu suzbijanja stresa. Anksioznost nas tjera da dišemo brže, no baš bismo tada trebali kontrolirati disanje i usporiti ga, duboko udisati na nos i izdisati na usta.

>> Zašto je dobro prakticirati vježbe disanja >>

Zagrljaj s osobom koju volite također je izuzetno učinkovita metoda oslobađanja od stresa - dobar zagrljaj koji traje dvadesetak sekundi oslobađa oksitocin, hormon sreće koji smanjuje razinu adrenalina i otpušta stres u mozgu.

>> Zagrljaji su ljekoviti, grlite se što više >>

Aktivnost pomaže u uklanjanju stresa, jer se tjelovježbom rješavamo kemikalija koje su povezane sa stresom, pa je upravo iz tog razloga bilo koja tjelesna aktivnost sjajan način trenutnog oslobađanja od stresa. 

>> Odlične vježbe za oslobađanje od stresa >>

Za kraj, treba pronaći svoj unutarnji mir, jer tijelo fizički odgovara na stres, no mi vrlo često izbjegavamo te signale i zanemarujemo ih. Slušajte svoje tijelo i pronaći ćete mir i ravnotežu u sebi

 

09.09.2014. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh