« Muškarci
objavljeno prije 11 godina
VJEČNI MISTERIJ

Put do ženskog srca: Volite li nju, morate voljeti i njenog psa

Počinjete li vezu s djevojkom koja ima psa, pripremite se na to da ga morate voljeti barem onoliko koliko ga ona voli, ukoliko želite da veza uspije. Ili barem naučite glumiti

Bez kućnog ljubimca nikud
Bez kućnog ljubimca nikud (Arhiva)
Više o

kućni ljubimci

,

muškarci i žene

,

ljubavne veze

Unatoč činjenici što jedna i jedinstvena formula za najbrži put do osvajanja ženskog srca nažalost ne postoji (ili ga barem još nitko nije otkrio), to nipošto ne znači da je to borba u koju ulazite potpuno nenaoružani.

Naime, ako je vjerovati najnovijem američkom istraživanju, žene su puno zadovoljnije svojim vezama ukoliko njihovi partneri dijele njihovu ljubav prema kućnim ljubimcima.

Narodnim rječnikom rečeno, ukoliko je ona iznimno vezana za svog psa ili mačku, morate biti i vi, ili barem morate biti spremni na više godina vrhunske glume.

S druge strane, budući da je život okrutna i nepravedna stvar, povezanost partnerice s kućnim ljubimcem ne igra nikakvu ulogu muškarcima u tome koliko su zadovoljni svojom vezom, tvrdi dr. Kristen Capuozzo sa Sveučilišta u Houstonu.

Štoviše, dodaje doktorica, muškarci uglavnom nisu ni svjesni koliko je dobar odnos njihove partnerice s ljubimcima, a ukoliko i jesu, niajčešće ih nije briga. S druge strane, situacije gdje žene napuštaju partnere zbog toga što se ne slažu s njihovim ljubimcima nisu uopće toliko rijetke, koliko bismo mogli pomisliti.

„Žene su naprosto puno svjesnije stvari i pojava u zajedničkom kućanstvu, negoli je to slučaj s muškarcima. Prosječna se žena neprestano pita funkcionira li sve kako bi trebalo, dok su muškarci uglavnom indiferentni", tvrdi dr. Capuozzo.

Istraživanje je pokazalo i jedan zanimljivi fenomen. Muškarci koji smatraju kako imaju poseban i dobar odnos sa svojim ljubimcem općenito su sretniji u vezi, bez obzira na to što njihova partnerica misli o ljubimcu. S druge strane, žene koje smatraju kako muškarac ima bolji odnos sa svojim ljubimcem negoli ga one imaju, bile su manje sretne svojim vezama.

„Zvuči šašavo, ali žene su u takvim situacijama naprosto sklone ljubomori", tvrdi doktorica Capuozzo.

„Počinjete li vezu s djevojkom koja ima psa, pripremite se na to da ga morate voljeti barem onoliko koliko ga ona voli, ukoliko želite da veza uspije. Ili barem glumite", zaključuje Kristen.

28.04.2013. 10:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Priznajem
    28.04.2013. 11:57
    Ma ako te njegan mama zavoli, to je to. ;)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh