« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
OPREZ

Prestanite se ljutiti, nema smisla umrijeti prerano!

Ljute osobe češće imaju glavobolje, anksiozne su i depresivne, imaju problema s plućima, srcem, štitnom žlijezdom, probavom, kontrolom bijesa i manjkom energije

Smirite se...
Smirite se... (Arhiva)
Više o

ljutnja

,

anksioznost

,

kraći život

Ljutnja vam može prlično skratiti život, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu u Iowi. U njemu su sudjelovali muškarci u dobi između 20 i 40 godina, a pokazalo se da oni koji su ogorčeni i ljuti imaju 1,5 puta veću šansu das umru čak 35 godina ranije od onih smirenih. To je u studiji objašnjeno, a razlog je naravno - stres.

Naime, adrenalin koji je rezultat stresa, oštećuje DNK, što dovodi do bolesti. Amigdala - svojevrsni centar za strah u mozgu, koji je tu da nas spasi u opasnim situacijama, proizvodi stresnu reakciju, u tijelu se luči kortizol, adrenalin i noradrenalin - hormoni stresa i djeluju na organizam tako da ga drže u stanju napetosti.

Nervozne i ljute osobe često su u ovakvom stanju (bez obzira što nije u opasnosti, organizam se ovako ponaša i kada je osoba ljuta) zbog čega ne mogu spavati i normalno funckionirati. 

Češće imaju glavobolje, anksiozne su i depresivne, imaju problema s plućima, srcem, štitnom žlijezdom, probavom, kontrolom bijesa i manjkom energije. Osim toga, zbog bora i mrštenja izgledaju starije

Sve to dovodi do lošeg općeg stanja organizma i prijevremene smrti. Stoga, promjenite svoj pogled na život i nasmijte se - barem jednom više, nego što ste to jučer učinili. 

17.09.2019. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.09.2019. 09:12
    ne valja se ljutit zivot je prekratak
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh