« Kazalište
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
PREDSTAVE

Premijera Smjehuljice i Mrguda u Cekateu

Ova predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda

Smjehuljica i Mrgud
Smjehuljica i Mrgud (Arhiva)
Više o

premijera

,

Cekate Teatar

,

Smjehuljica i Mrgud

U četvrtak, 19. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava "Smjehuljica i Mrgud" Kazališta Prijatelj, Gradskog kazališta Požega i CeKaTe - Teatara na Trešnjevci.

U predstavi glume Marijana Matoković i Hrvoje Zalar, režiju potpisuje Jelena Hadži-Manev, scenski pokret Maja Đurinović, scenografiju i kostimografiju Tončica Knez, kreaciju i izradu lutaka Ljubica Suturović i Arsen Ćosić, a glazbu i stihove Hrvoje Zalar koji je ujedno i autor teksta.

Prva repriza predstave će biti u četvrtak, 10. listopada 2019. u 10 sati.

O predstavi:

Ova predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda. Na prvi pogled Smjehuljica nema razloga za smijeh. Ona je jedna od onih mnogobrojnih kojima je rat u njihovoj zemlji razorio obitelj i ukrao djetinjstvo. Sa skupinom izbjeglica noseći i čuvajući cvijet koji joj je jedini ostao kao metafora toplog doma, Smjehuljica pjevajući, plešući i smijući se prolazi nepoznatim krajevima nadajući se da će jednoga dana u nekom dalekom gradu „gdje su kuće sve do neba" naći svoje roditelje. Taj njezin smijeh naravno nije ona nevoljna reakcija na vanjske i unutarnje podražaje, on je ekspresija pozitivnih emocionalnih stanja i snage ljudskog duha. Njoj suprotstavljen je Mrgud koji premda zapravo nema egzistencijalnih problema svaku pa i najmanju životnu nevolju doživljava tragično i „ne može naći razlog za smijeh". Njihov kratki susret postat će rasplesan, razigran i raspjevan i zahvaljujući Smjehuljici Mrgud će shvatiti „da je sve razlog za smijeh". A što nam drugo i preostaje nego da se svemu smijemo!

14.09.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh