« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
DA I NE

Pravila kojih se trebate držati tijekom vježbanja

Lee Mullins iz engleske klinike za tijelo Bodyism čitateljima Metroa savjetuje što činiti, a što ne tijekom vježbanja, bilo da se radi o plivanju, trčanju, yogi...

plivanje vježba
plivanje vježba (Romina N McGuinness/MWN)
Više o

pilates

,

tjelovježba

,

plivanje

,

vježbanje

,

bicikl

,

trčanje

,

yoga

,

umrli

,

tajne lokacije

,

realnost

Dečki iz londonske klinike za tijelo 'Bodyism' su odgovorni za savršenu formu niza slavnih osoba. Što mislite, zašto 'The Body' - Elle Macpherson izgleda tako kako izgleda? Metro je razgovarao s Leejem Mullinsom, direktorom edukacije u 'Bodyismu' koji daje savjete što činiti, a što ne kad se radi o zdravlju i dobroj formi.

Trčanje

Da: Tijekom trčanja uvijek pijte dovoljno vode. Osim toga, ulaganje u dobar par tenisica koje su prilagođene vašem stilu trčanja će vam pomoći da vaši zglobovi ostanu zdravi i smanjit će pritisak na noge.

Ne: Izbjegavajte statično istezanje prije trčanja. Radije iskušajte dinamičnije pokrete kao što je marširanje ili preskakanje kako biste svoje tijelo pripremili za trčanje. Također, ne trčite previše jer to može biti loše za zglobove. Mnogi ljudi trče više nego što bi trebali - jedan sat dnevno je već previše. Idealno bi bilo trčati 30 minuta tri do četiri puta tjedno.

Vožnja biciklom

Da: Pazite da sjedalo bude na pravoj visini, tj. da bude u visini vaših bokova. Time ćete biti sigurni da bicikl vozite pravilno.

Ne: Neka vožnja biciklom ne bude jedina vježba koju prakticirate - kombinirajte je s istezanjem koje će pozitivno djelovati na vašu fleksibilnost.

Utezi

Da: Pokušajte prakticirati velike pokrete kao što su čučnjevi ili iskoraci. Za takve pokrete je potreban veliki angažman mišića, a time ćete sagorjeti masti te izgraditi snažno i stabilno tijelo.

Ne: Nikako nije preporučljivo stalno raditi iste pokrete. Pokušajte mijenjati vježbe svakih četiri do šest tjedana kako biste vašim mišićima pružili nove izazove.

Plivanje

Da: Otiđite na satove plivanja na kojima ćete biti samo vi kako biste bili sigurni da imate pravu tehniku plivanja - time nećete rasipati energiju.

Ne: Plivanje odmah nakon jela nikako nije preporučljivo. Tako ćete teže plivati, a možete uzrokovati i nepotrebne bolove i teškoće.

Yoga i pilates

Da: Pokušajte otići barem na jedan sat yoge ili pilatesa tjedno. Obje te vježbe grade pravilno držanje i snagu. Ako želite veći izazov, odaberite Bikram yogu tijekom koje se pokreti izvode na visokim temperaturama.

Ne: Samo lagane vježbe na prostirci nisu dovoljne; probajte i trening izdržljivosti.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
19.05.2010. 15:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh