« Život
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SUPER!

Plivanjem do vitke linije i manje celulita

Plivanje usporava proces starenja kože, podiže imunitet i topi kalorije pa predstavlja idealnu tjelovježbu za pretile osobe

Plivanje je najbolja tjelovježba
Plivanje je najbolja tjelovježba (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

plivanje

,

celulit

,

mršavljenje

,

gubitak kilograma

Plivanje je, s jedne strane, najbolji način rashlađivanja tijekom ljeta, no s druge strane donosi nemjerljivu korist našem zdravlju, pa je puno poželjnija aktivnost na plaži od sunčanja.

Plivanje ravnomjerno angažira sve mišiće u tijelu, rastežući ih i stežući, a kako voda ima veći otpor od zraka, trebate se truditi čak dvanaest puta više nego kad vježbate izvan vode. Na taj ćete način ojačati muskulaturu i osloboditi se stresa.

>> Plivanje - sjajna metoda mršavljenja, ali samo uz pravilnu prehranu >>

Uz to, plivanje usporava proces starenja kože, podiže imunitet i topi kalorije pa predstavlja idealnu tjelovježbu za pretile osobe koje će plivanjem eliminirati puno više kilograma nego da vježbaju u teretani.

Dokazano je da žene koje plivaju pet puta tjedno smanjuju rizik od raka dojke za petinu, a uz to se jača srčani mišić, stabilizira krvni tlak, jača kapacitet pluća i bolje opskrbljuje cijeli organizam kisikom. Žene će naročito razveseliti činjenica da je plivanje s perajama najbolji način za otapanje celulita.

>> Otopite celulit plivanjem s perajama >>

Stoga, kad stignete do plaže, malo se osunčajte i na plivanje.

17.07.2014. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh