« Život
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
HMM

Tko više govori, muškarci ili žene?

Iako postoje brojna istraživanja koja tvrde da su žene dvostruko pričljivije od muškaraca, ovo je dalo iznenađujuće rezultate

Tko više govori? :)
Tko više govori? :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

brbljavost

,

muškarci

Žene su pričljivije od muškaraca, tvrde brojna istraživanja, neka od njih čak daju precizne brojke koje kažu da dnevno izgovaraju dvostruko više riječi od jačeg spola, no je li to baš tako?

Istraživanje objavljeno u Timesu dalo je pomalo neočekivane rezultate, jer se količina izgovorenog stavljala u kontekst okoline, tj. radi li se o poslovnom ili privatnom okruženju koje je očito imalo velik utjecaj na pričljivost.

>> Muškarci su ipak brbljaviji od žena >>

Pokazalo se da žene na poslu najviše razgovaraju tijekom pauze, dok radeći gotovo svu komunikaciju zadržavaju u domeni profesionalnog. No, muškarci su na poslu najpričljiviji kad se nađu u grupi od barem šest osoba. 

Uz to, istraživanje staro nekoliko godina dalo je prilično precizne brojke koje kažu da muškarci dnevno prosječno izgovaraju 15669 riječi, a žene tek nešto malo više, 16215. Za utjehu ženama, dječaci su u školi devet puta pričljiviji od djevojčica, ali tijekom sata ...

17.07.2014. 15:45:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh