« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
OSVETA JE SLATKA

Pet muških navika koje žene mrze

Taman kad smo željele zakopati ratnu sjekiru, muškarci su jučerašnjim tekstom mučki udarili po nama. Vrijeme je za osvetu, u pravoj ženskoj režiji

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

ljubavne veze

,

rat spolova

O ženama i muškarcima koji kao dvije zaraćene strane stoje svatko u svojim rovovima i gledaju se preko nišana napisane su tisuće i tisuće stranica knjiga i članaka, ali usprkos tomu nismo kao civilizacija došli ni milimetar bliže nekom konačnom, kompromisnom rješenju.

I taman kad smo pomislili kako je suradnja možda ipak moguća, dobili smo tekst poput ovoga u kojem su nam sve naše mane mučki izložene crno na bijelo. Upravo smo zbog toga odlučili zakopati lulu mira i otkopati ratnu sjekiru te vratiti muškarcima odgovor kakvog zaslužuju. Donosimo vam pet muških navika koje izluđuju žene.

1. Ostavljanje potopljenog poda u kupaonici

Evo jednog jednostavnog pitanja za vas dečki: Zar je moguće da ne možete oprati lice, ruke, noge ili bilo koji drugi dio tijela bez da pretvorite cijelu kupaonicu u aqua park? Evo još jednoga: Jeste li svjesni činjenice kako je sasvim moguće otuširati se i stati na otirač, čija je glavna svrha upravo da stanete na njega dok ste mokri? Već vas vidimo, nimalo vam se ne sviđa naš ton i način na koji vam se obraćamo s visoka. Stavite se u našu poziciju - kako biste se vi obraćali osobi koja ima problem sa stvarima koje i trogodišnjaci bez problema znaju kako se rade?

2. Nebriga za vlastita stopala

Nitko ne tvrdi da morate njezi svojih stopala posvećivati jednaku pažnju kao što to radimo mi. Ipak, kako je moguće da gotovo svaki mužjak imeđu 18 i 80 godina ima barem jedan deformirani nokat na stopalima? Stvarno nam nije jasno u kojem to trenutku svog života prosječni muškarac zaključi kako mu žuti, zarasli ili nokti inficirani nekim gljivičnim oboljenjem nimalo ne smetaju, već se odluči zadovoljiti time da jednom tjedno promijeni čarape.

3. Ostavljanje nove role wc papira negdje sa strane umjesto na držaču

Možemo zamisliti veliku većinu žena koje imaju tu sreću da svoj život dijele s tipičnim mužjakom kako upiru prstom u ekran i govore: E to, to je to, i moj to neprestano radi. U kratkom redakcijskom istraživanju provedenom na reprezentativnom uzorku od 4 muškarca na pitanje „Zbog čega to radite?" njih 65 posto odgovorilo je „Ne znam", dok ih je 45 posto reklo „Jadranka Kosor". Bilo kako bilo, čini se kako će i ovo ostati jedna od onih misterija tih neobičnih bića s Marsa. Ipak, to nikako ne znači da im trebamo prestati zagorčavati život zbog toga.

4. Izigravanje junaka tamo gdje to uopće ne treba

Muškarac: Ma jesi li vidjela onog tipa? Kako se samo usuđuje baciti ti takav pogled! Što on misli, tko je? Vidio je da si sa mnom i opet je odlučio snimiti te tim pogledom.

Djevojka: Um, pa i ne baš. Činilo se da doziva nekog iza nas. Uostalom, vidiš da je stariji čovjek, ima barem 80 god..

Muškarac: Ostani ovdje, sad ću ja to riješiti. Neće mu više pasti na pamet tako te gledati. Vidjet ćemo tko je faca kad mu otmem te štake za hodanje i prebijem ga s njima!

5. Jedenje čipsa u mraku jer čeka da vi dođete kući, upalite svjetlo i skuhate ručak

Primite naše iskrene čestitke. Situacija poput ove pokazuje kako se vaš muškarac osjeća toliko dobro u svojoj koži i u vezi s vama da mu nije nikakav problem besposleno ležati cijeli dan, gledati televiziju, tamaniti grickalice i čekati da se vi pojavite nakon osmosatnog radnog vremena kako biste mu bili na raspolaganju. Upravo je ovo ultimativni dokaz da je njegova majka bila u krivu kad je rekla da ga nijedna neće paziti kao ona, budući da ste ju vi i više nego dostojno uspjeli zamijeniti. 

20.06.2012. 12:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Dostava cigareta Zagreb
    21.06.2012. 01:38
    Točka 5. bi se mogla primjeniti na ženama. Dođete doma nakon 10 satnog radnog dana i 2 sata provedenih na putu do doma i dočeka vas fast food.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh