« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
IZBJEGAVANJE NEVOLJA

Par stvari koje nikada ne bi smjeli reći ženama

Ako želite izbjeći spavanje na trosjedu pomno birajte što ćete reći supruzi ili djevojci

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

ljubav

,

seks

,

razvod braka

,

muškarci i žene

,

sretna veza

,

svađe

,

prepirke

,

skladan brak

Ako se pita muškarce oni će složno, svi u jedan glas, reći kako su žene komplicirana bića, no mi iskreno vjerujemo kako ljepši spol nije zamršeni splet misterija, već da eventualni nesporazumi na relaciji momci-djevojke dolaze zbog različitih pogleda na svijet koji su uvjetovani odgojem i pritiscima društva. Ta perspektiva onda pojašnjava zašto i žene imaju poteškoća s razumijevanjem muškog roda.

Bez obzira koji mehanizmi stoje iz očiglednih nesporazuma između spolova, problemi su suviše realni da bi ih se ignoriralo.

Ako želite izbjeći svađe koje mogu rezultirati prekidom, pazite što govorite pred boljom polovicom jer su nepromišljene rečenične formulacije zamka iz koje se nećete tako lako izvuči.

1. Možda je vrijeme da odeš na dijetu

Koliko god se brinuli oko njenog zdravlja ili samopoštovanja, vaše plemenite namjere neće pasti na plodno tlo jer ste voljenoj osobi upravo rekli, doduše indirektno, da je debela. Ako možda nije bila svjesna svojeg fizičkog izgleda sada joj je potpuno jasno kako ju vi, osoba od najvećeg povjerenja, doživljavate.

2. Zašto ne radiš koliko i ja radim?

U svađama, kada se izgubi samokontrola, znamo izreći stvari koje ne mislimo, ali znamo da bi mogle povrijediti suprotnu stranu. To što vi imate „pravi" posao koji donosi novac, a vaša supruga je odabrala život domaćice kako bi se brinula ne samo o vašoj djeci, već da kućanstvo funkcionira kao švicarski sat, ne daje vam za pravo da ju kritizirate. Hoćete li vi preuzeti njenu ulogu te prati, peglati, čistiti i kuhati cijeli dan dok ona radi od 8 do 16?

3. I onda je Goran iz računovodstva...  

Ok, zar uistinu želite da se totalno srozate u očima svoje djevojke ili supruge šireći uredske tračeve unutar svoja četiri zida? Umjesto da ste „baba tračara" i ogovarate kolege s posla, koje uzgred vaša partnerica uopće ne poznaje, pažljivo poslušajte što vam ona ima reći o svojem danu.

4.Kakvu guzu ima on cura

Oči imate da gledate, no mišljenje o ljepoti drugih djevojka zadržite za sebe pogotovo ako se nalazite u društvu partnerice koja nije otvorena za takvo slobodno izražavanje. Kako bi se vi osjećali da ona komentira i slini za svakim muškarcem kojeg vidi na cesti? Prvo bi vam bilo simpatično jer znate da je ona samo vaša, no nakon nekog vremena zrno sumnje u vama bi moglo izrasti u pravu ljubomoru.

5. Nećeš valjda to obući?

Jeste li možda vi neka od modnih životinja koje se šepure po naslovnicama trač rubrika? Ako prigovarate djevojci jer je obukla previše izazovnu odjeću time joj pokazujte da nemate nikakvog povjerenja u nju. Opustite se i uživate u činjenici da imate ono za čime mnogi muškarci žude - predivnu i seksi ženu koja je, da ponovimo, samo vaša.

6. Ponašaš se kao svoja mama

Najgore što možete učiniti za sebe i svoju vezu jest da ženu usporedite s njenom majkom. Ne samo zbog općepoznatog, doduše uvelike iskrivljenog, mijenja o punicama, već i iz razloga što niti jedna žena ne želi da ju se uspoređuje s drugom ženom. Mnogi ljudi ne žele biti kao svoji roditelji, a ovakva rečenica potkopava i negira sav njihov istinski trud koji su uložili da promijene posljedice dugogodišnjeg odgoja. Ako se uhvatite da vam se na jeziku formira rečenica ove tematike, opalite si šamar kako bi izbjegli cjelogodišnje skrušeno ispričavanje.

21.06.2012. 13:10:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh