« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
JUTRO JE NAJVAŽNIJE

Osvježite svoj doručak

Dosadno je uvijek jesti istu hranu, stoga sendvič, žitarice ili jaja osvježite nekim novim idejama

Doručak može biti inventivan
Doručak može biti inventivan (Shutterstock)
Više o

doručak

,

zdrava hrana

,

voće

,

zobena kaša

,

zobene pahuljice

,

žitne pahuljice

,

zdravi doručak

Doručak je, tvrde mnogi liječnici i nutricionisti, najvažniji obrok u danu i ne bismo ga smjeli izbjegavati. No, može biti dosadno stalno jesti istu hranu za doručak. Srećom, postoje jednostavni dodaci koji će osvježiti vaš jutarnji obrok.

- Zobena kaša bit će bolja s nekim dodatkom. Na primjer, u zdjelicu s kašom dodajte malo pekmeza, javorovog sirupa ili jogurta.

- Ako su vam dosadila obična peciva, kroasani ili muffini, probajte ih u kombinaciji s kremastim sirom, pekmezom ili rajčicama.

>> Žitarice za doručak - zdravlje za cijeli dan

- Doručak možete pojačati i bjelančevinama. Na primjer, cornflakes probajte s kajganom od gljiva! Dodate li k tome i cherry rajčice, dobili ste pravi doručak koji će vas zasititi.

- Vlakna su također zdrava, pogotovo ujutro. Zato pripremite sendvič od peciva ili kruha od cjelovitog zrna s orasima, špinatom i kukuruzom.

- Voće je uvijek dobro za doručak. Jagode, banane, višnje, mango ili bilo koje sušeno voće podići će razinu vaše energije. Ili odaberite voćni sok uz žitarice, ali izbjegavajte sokove u tetrapaku, boci ili limenkama - ako ste u mogućnosti, uvijek je bolje iscijediti svježi sok.

18.09.2011. 08:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh