« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Obavezna zimska oprema u Hrvatskoj i Europi

Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,50 tona podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg

Znate li što je obavezna zimska oprema?
Znate li što je obavezna zimska oprema? (Automania)
Više o

Hrvatska

,

Europa

,

zimska oprema

,

obavezna zimska oprema

,

zimske gume

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godinedo 15. travnja iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uređeno je to Odlukom Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o obveznoj zimskoj opremi (Narodne novine 145/2013, od 6. prosinca 2013.). U zimske dionice javnih cesta ulazi 839,2 km autocesta i 1523,3 km državnih i županijskih cesta te 68,1 km državnih cesta za tranzitni promet iz trajektnih luka Vukovar, Osijek, odnosno luke i rafinerije Sisak.

Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,50 tona, sukladno posebnom propisu, podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

O zimskoj opremi u Europi pročitajte na portalu Automania.hr.

28.12.2014. 14:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh