« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
NOVOSTI

Novi Nissan Qashqai za 2014.

Originalni kultni crossover poslije sedam godina dolazi temeljito obnovljen u obliku druge generacije

Novi Nissan Qashqai
Novi Nissan Qashqai (Automania)
Više o

Nissan Qashqai

,

novi model

Nissan je 2007. godine lansirao model Qashqai koji je postao pionir crossovera, a prodan je u dva milijuna primjeraka i potaknuo je bezbroj kopija. Privlači kupce u segmentu C koji traže više stila, tehnologije i uzbuđenja, kao i one koje zanima smanjenje obujma, tj. veća učinkovitost. Posve novi Qashqai trebao bi učvrstiti Nissanov vodeći položaj u razredu crossovera nakon što krene u prodaju na svjetskim tržištima.

Vrhunska tehnologija, dizajn druge generacije crossovera i unaprijeđena dinamičnost zajedno tvore okosnicu novog Nissan Qashqaija. Dojmljivi je Qashqai 49 mm dulji od sadašnjeg modela i neznatno niži i širi. Zadržao je crossoverski stil, te i dlaje ima kompaktne dimenzije i povišen položaj vožnje.

Poput svakog novog Nissana, Qashqai je prepun inovativne tehnologije. Nissanov Safety Shield sada obuhvaća sustave za autonomno kočenje u nuždi, održavanje vozačeve pozornosti i prepoznavanje prometnih znakova te još nekoliko bitnih pomoćnih sustava, a sustav inteligentne pomoći pri parkiranju gradske manevre lišava stresa.

Novim Qashqaijem vrhunsku se tehnologiju želi učiniti pristupačnijom nego ikad prije. Inovacije se nastavljaju nikad bogatijom i učinkovitijom ponudom pogonskih sklopova. U svaki je motor ugrađen turbopunjač radi smanjenja obujma, emisija i potrošnje goriva, ali i očuvanja izvrsnih performansa uz najmanje ispuštanje CO2 u klasi - od samo 99 g/km.

Učinkovitost je dodatno povećana opsežnim programom smanjenja mase, što je rezultiralo gubitkom 40 kg kod nekih modela unatoč mnogobrojnoj novoj opremi.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

08.11.2013. 12:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh