« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
NOVOSTI

Novi Audi A1 i A1 Sportback

Prvo korištenje inovativnih trocilindričnih motora u nekom Audijevom modelu - od predstavljanja 2010. godine prodano je preko 500.000 automobila

Novi trocilindrični motori u novom ruhu
Novi trocilindrični motori u novom ruhu (Automania)
Više o

audi a1

,

A1 Sportback

Jasan znak popularnosti modela Audi A1 i A1 Sportback je preko 500.000 prodanih automobila od predstavljanja na tržištu 2010. godine. Ovi Audijevi kompaktni modeli sada su još atraktivniji, s poboljšanim značajkama u unutrašnjosti i na vanjskom dizajnu. Svježi dekor i boje pružaju im još atraktivniji izgled.

Ovim malim kompaktima upravlja se kao automobilom srednje klase. Kruta karoserija i kratki međuosovinski razmak čine ih agilnima i lako upravljivima. Šest motora - benzinskih i dizelskih - je novo ili su poboljšani.

Po prvi put Audi nudi potpuno nove trocilindrične motore, 1.0 TFSI i 1.4 TDI - koji su učinkoviti bez zanemarivanja zabave u vožnji. Potrošnja goriva je smanjena kod svih motora za približno deset posto, a raspon snaga se kreće od 66 kW (90 KS) do 141 kW (192 KS). Uz sve motore u ponudi je sedam-stupanjski S tronic mjenjač.

Elektromehanički servo sustav upravljanja za model A1 je potpuno nov, te smanjuje razinu pomoći s povećanjem brzine. Rad ovog sustava može se također modificirati preko novog Audi drive select sustava, dok vozač može upravljati modulima kao što su podesivi amortizeri u nekoliko načina rada. Promjer kotača u ponudi kreće se do 18 inča.

Cijeli članak pročitajte na portalu Automania.hr

15.11.2014. 14:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh