« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
PRIMJENITE

Namirnice za ravan trbuh

Imate vremena pripremiti se i izbjeći dijete nakon blagdana, a bit će dovoljno u prehranu uvrstiti neke namirnice koje vam u tome mogu pomoći

Grah je pun dobrih ugljikohidrata
Grah je pun dobrih ugljikohidrata (Arhiva)
Više o

češnjak

,

mršavljenje

,

namirnice

,

jogurt

,

grah

,

ravan trbuh

,

jalapeno

,

hrana za mršavljenje

,

bijeli krumpir

,

alicin

,

butirati

Ravan trbuh san je većine ljudi, a pogotovo u predblagdansko doba kad smo svjesni da će nam uskoro, ma kakav bio, dodatno narasti od blagdanskih delicija kojima jednostavno nećemo moći odoljeti.

Stoga, imate vremena pripremiti se i izbjeći dijete nakon blagdana, a bit će dovoljno u prehranu uvrstiti neke namirnice koje vam u tome mogu pomoći.

>> Želite ravan trbuh? Samo trbušnjaci neće vam pomoći >>

Bijeli krumpir jedna je od namirnica koje se neopravdano optužuju da debljaju, jer je zapravo bogat otpornim škrobom koji će u želucu fermentirati i stvoriti butirate, masne kiseline koje potiču tijelo na izgaranje više masti. Naravno, treba ga kuhati u kori kako bi zadržao sve korisne sastojke.

Češnjak obično gledamo kao začin koji bi trebalo izbjegavati u društvu zbog karakterističnog mirisa koji ostavlja ili lijek za gripu i prehlade. Ipak, on je daleko više od toga zbog alicina, hranjive tvari koja sprječava oštećenja jetre i ubija štetne bakterije u probavnom traktu.

>> Čudesni napitci za ravan trbuh >>

Grah je pun ugljikohidrata koji su dobri za naš organizam, a uz to ima i dovoljno vlakana i proteina da vas zasiti na duže vrijeme. Ekstrakti bijelog graha dokazano smanjuju apsorpciju kalorija iz ugljikohidrata i umanjuju želju za slatkim, sve zbog enzima koji sprječavaju probavu škroba.

Jalapeno papričice omiljene su među ljubiteljima ljutog, a zna se da ljuta hrana sadrži antioksidans kapsaicin koji potiče metabolizam i sagorijeva više masti. Ujedno, tako začinjena hrana potiskuje želju za slatkim i masnom hranom, pa imate dvostruku korist.

>> Što jesti za ravan trbuh >>

Jogurt je idealan jutarnji napitak s malo kalorija, a kalcij iz njega smanjuje razinu kalcitrola u tijelu što ubrzava sagorijavanje masti i sprječava pohranu masti u tijelu. Kako i probiotici održavaju balans dobrih bakterija u crijevima, jogurt je zapravo idealan obrok.

08.12.2014. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh