Namirnice koje tope masnoće
Namirnice s niskim glikemijskim indeksom - jabuke, raženi kruh ili slanutak najbolje otapaju potkožno masno tkivo, kažu stručnjaci
Potkožne masnoće treba otopiti, a nema boljeg načina nego konzumacijom namirnica koje će nam u tome pomoći, tvrde stručnjaci. Na prvom su mjestu začini kao što je đumbir ili čili papričice koje povećavaju unutarnju tjelesnu temperaturu i ubrzavaju metabolizam.
Oleinske kiseline iz maslinovog ulja pomažu razgradnji masti u masnim stanicama, pružajući pritom i prouupalnu zaštitu, a metabolizam će vam ubrzati i orašasti plodovi, koji uz to ima velik udio antioksidansa.
>> Otkriveno kako nastaju dobre smeđe masne stanice koje tope kalorije >>
Ananas sadrži bromelain, spoj koji pomaže gušterači u razgradnji hranjivih tvari i potiče njihovo bolje iskorištavanje kao energije, dok cimet sadrži cinamaledehid, spoj koji u suradnji s ostalim fitonutrijentima regulira razine šećera u krvi i smanjuje apetit.
Grejp je pun naringina čiji je zadatak topljenje uskladištenih masnih stanica, likopena i vitamina A i C koji će ojačati imunitet, dok je zeleni čaj prepun flavonoida, naročito katehina s antioksidativnim učinkom.
>> Skrivene moći masnih stanica >>
Sve u svemu, zdrava hrana je i ukusna, isprobajte.
Novi komentar