« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina
EH, DA ...

Celulit - mitovi i istina o mrskoj narančinoj kori

Ako mislite da je moguće potpuno ukloniti celulit - varate se, jer svi tretmani su uspješni samo donekle, tvrde dermatolozi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

celulit

,

krema protiv celulita

,

uklanjanje celulita

Celulit ili mrska narančina kora koja muči mnoge žene (i ponekog muškarca) tema je koja ima toliko mitova i legendi da se s njom može mjeriti samo seks, a evo što o njemu kažu dermatolozi.

>> Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova >>

Mit je da samo pretili ljudi imaju celulit, iako je istina da veća količina sala omogućava celulitu stvaranje većih udubina i veću vidljivost. S druge strane, nije mit da se celulit gubi mršavljenjem - manje sala, manje kila, manje celulita. Ipak, i dalje je tu ...

>> Celulit - najbolje namirnice koje ga uklanjaju >>

Kreme protiv celulita su samo djelomično učinkovite, kažu dermatolozi, jer one zapravo debljaju kožu i na taj način smanjuju vidljivost celulita. No, kad ih prestanete koristiti, celulit opet postaje vidlji.

Istina je da postoje učinkoviti tretmani protiv celulita, primjerice laser i radiofrekvencije, no i dalje je njihova učinkovitost maksimalno 70 posto.

>> Povrće koje uništava celulit >>

Stoga, ako vas je zeznula genetika i dala vam celulit, morat ćete se pomiriti s činjenicom da nikad neće potpuno nestati, ali ga možete učiniti gotovo nevidljivim.

02.02.2015. 16:21:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh