« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Namirnice koje nas čine umornim

Proljetni umor ne bi trebalo dodatno pojačati pogrešnom prehranom, pa ove namirnice izbjegavajte koliko god je to moguće

Bomboni su jedan od glavnih uzroka podočnjaka
Bomboni su jedan od glavnih uzroka podočnjaka (Arhiva)
Više o

hrana

,

nezdrava hrana

,

alkohol

,

umor

,

bomboni

,

sol

,

ugljikohidrati

,

umjetna sladila

,

krafne

,

pržena hrana

Proljetni umor polako nas savladava, a često mu i mi pomažemo sami pogrešnim odabirom prehrane. Tako umjesto da nam hrana daje dodatnu energiju, zapravo nam je oduzima i čini nas umornim, a tako onda i izgledamo.

Recimo, ako ujutro umjesto integralnih žitarica pojedete nešto iz pekare, puno jednostavnih ugljikohidrata, soli i šećera, oštetit će kolagen u koži što će nam u trenu donijeti nekoliko godina viška na izgledu. Ništa bolji izbor nije ni krafna koja je, onako prepuna šećera i pržena u dubokom ulju prava kalorijska bomba uz minimalnu hranjivu korita.

Sol dehidrira organizam, pa pokušajte u svakom slučaju smanjiti unos kako vam ne bi isušila kožu i učinila da izgledate puno umornije nego što stvarno jeste. Lošem će izgledu pridonijeti i bomboni, kao i alkohol koji će također pojačati dehidraciju.

Umjetna sladila će vas, s druge strane, napraviti podbuhlima jer će aspartam napraviti samo još veću potrebu za unosom šećera, a boljet će vas i zglobovi. Stoga, voće!

Masna pržena hrana u bilo kojem obliku začepit će vam arterije, pa ćete izgledati bezvoljno i umorno, a jednako loše djeluju i začini prepuni konzervansa kao što su razne marinade i umaci iz trgovina. 

Stoga, puno voća i povrća za svjež izgled i tijelo puno energije. 

09.04.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh