« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
novi rekorder

Najbrži auto na svijetu juri 418 km/h

Uz isključiv pogon na stražnjim gumama, automobil britanskog proizvođača oborio je rekord

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Keating)
Više o

automobili

,

Keating

,

najbrži auto

Keating TKR pretekao je za 6,15 km/h SCC Ultimate Aero TT koji se dugo osamljeno nalazio na vrhu najbržih automobila na svijetu koji se proizvode u seriji.

Probno testiranje već je na prvom dijelu staze pokazalo nevjerojatnu brzinu britanskog automobila - s 418,43 km/h dosadašnji rekord je uvjerljivo probijen čime je novi Keating praktički zaslužio ulazak u Guinessovu knjigu rekorda.

Međutim, zbog problema s kočnicama, proizvođač je nakon prvog kruga odlučio prekinuti jurnjavu i tako odustao od službenog priznanja rekordne vožnje. Guinessova pravila nalažu da automobil određenu brzinu mora postići u dva navrata (kruga) kako bi ona bila registrirana u knjizi.

Prema najavama proizvođača, sljedeći pokušaj rušenja rekorda zakazan je za sredinu 2010. godine, a unutar tvrtke postoje planovi o konstrukciji nove generacije Keatinga koji će dostići vrtoglavih 480 km/h.

Keating TKR snagu crpi iz osmo-cilindričnog motora i ukupne težine od samo 995 kilograma. Nevjerojatnih 1825 KS omogućuje agregat od sedam litara, a cjelokupna snaga na tlo se prenosi isključivo stražnjim gumama.

02.11.2009. 10:56:56
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    kajte briga
    12.02.2010. 23:31
    novinari..ovo nije najbrzi auto! bugati je najbrzi serijski auto! ovakve eksperimente ne priznajem.
  2. avatar
    shokrez
    26.02.2010. 23:26
    nisu meni fora takvi "divlji" auti...veća fora mi je čitati o normalnim , ali opet sportskim autima, kao npr. na testvoznja.net
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh