« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
OPA :)

Muškarci koji ruše sterotipe zanimljiviji su ženama

Analiza diskreditira shvaćanje da su muškarci manje muževni ako redovito obavljaju kućne poslove, čuvaju djecu, naprave večeru ili brišu podove

To je frajer :)
To je frajer :) (Arhiva)
Više o

muškarci

,

stereotipi

,

privlačnost

Žene više privlače muškarci koji ruše stereotipe i aktivno sudjeluju u kućnim poslovima, pokazali su rezultati vrlo zanimljivog istraživanja.

Prema rezultatima analize psihologa Scotta Coltranea i Michele Adams sa Sveučilišta u Kaliforniji, žene muškarce koji više spremaju po kući smatraju atraktivnijim i poželjnijim, piše Bright Side.

Njihova otkrića podržao je Savjet suvremenih obitelji koji je ukazao na činjenicu da žene također rade puno radno vrijeme. Parovi koji podjednako prakticiraju kućne poslove zadovoljniji su svojim brakom.

Psiholog Gottman proveo je vlastito istraživanje čiji su rezultati podržali istraživanje spomenutih psihologa. Njegova je istraga pokazala da žene muževo sudjelovanje u kućnim poslovima vide kao gestu ljubavi, što njihove partnere čini privlačnijim.

Analiza diskreditira shvaćanje da su muškarci manje muževni ako redovito obavljaju kućne poslove, čuvaju djecu, naprave večeru ili brišu podove. Stvarnost je suprotna, pomaganje u kući je poželjno i privlačno, može dodatno ojačati vašu vezu.

Očevi svojim sudjelovanjem u kućnim poslovima postavljaju dobar primjer svojim sinovima.

Istraživanje je pokazalo da se djeca koja kod kuće s ocem obavljaju kućne poslove bolje slažu s drugom djecom i lakše sklapaju prijateljstva od onih koji to ne rade.

Kao dodatni plus, istraživači su naveli da ta djeca rijetko ulaze u sukobe, ne stvaraju probleme na satu, ne upadaju u depresiju, niti se povlače iz društvenog života. To je dijete s kojim bi se svatko želio družiti.

20.02.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh