« Muškarci
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
DA?!

Muškarci su podmukliji od žena

Čim dobiju signal da je okruženje manje kompetitivno nego što pretpostavljaju, kod muškaraca se smanjuje sklonost sabotaži

Muškarci su kompetitivniji
Muškarci su kompetitivniji (Arhiva)
Više o

muškarci

,

konkurencija

Vjerojatnije je da će muškarci sabotirati svoje profesionalne konkurente nego žene, pokazala je studija Tehnološkog instituta u Karlsruheu (KIT). 

- Nije to zbog toga što su muškarci u osnovi nemoralniji od žena nego su skloniji precijeniti neprijateljstva u svojem okruženju - rekla je znanstvenica Petra Nieken

Čim dobiju signal da je okruženje manje kompetitivno nego što pretpostavljaju, kod njih se smanjuje sklonost sabotaži te pada na istu razinu kakva je uočena kod žena.

Za potrebe studije Nieken i njezini kolege testirali su 193 muškarca i 191 ženu. Pred njih su postavljene zadaće koji su im omogućile osvajanje bodova, a osoba s najviše bodova osvojila je i bonus. Postojala je i mogućnost oduzimanja bodova konkurentima pri čemu su koristili novac. 

- Istraživanje je pokazalo da su muškarci ulagali više novca kako bi unazadili izvedbu konkurenata - kaže Nieken. 

Muškarci su stoga češće pobjeđivali, premda su u prosjeku imali isti učinak kao i žene. Međutim, čim su saznali stvarnu razinu sabotaže svojih konkurenata, prilagodili bi svoje ponašanje.

Tako da...

22.02.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh