« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
LOOL

Zašto frajeri toliko vole svoj WC?

Muškarčev boravak u WC-u u prosjeku traje više od pola sata, što je, slažu se i stručnjaci, previše

Ih, što ga vole!
Ih, što ga vole! (Arhiva)
Više o

wc

,

muškarci

Muškarac i WC - dva nerazdvojna pojma, podložena frustracijama žena koje ne mogu do toaleta - ili zbog zauzetosti, ili zbog miomirisa koje je ostavio njihov dragi.

Naime, muškarčev boravak u WC-u u prosjeku traje više od pola sata, što je, slažu se i stručnjaci, previše, piše portal Romper. 

"Nitko ne bi smio toliko dugo vršiti veliku nuždu. To znači da osoba ima problema sa stolicom - ne pije dovoljno vode i ne unosi dovoljno vlakana u organizam pa je pražnjenje crijeva teško", objašnjava za Romper dr. Niket Sompal iz Sveučilišne bolnice Brookdale.

Predugo sjedenje na WC školjci može uzrokovati hemoroide. 

"Ako se dobro hranite i u organizam unosite dovoljno vode i vlakana nema razloga da velika nužda traje više od pet minuta.

Trebali bi moći sjediti na školjci (i pritom se minimalno ili nikako napinjati) i u manje od nekoliko minuta 'obaviti posao'", dodaje dr. Sonpal. "Ako nije tako, trebali biste posjetiti liječnika", zaključuje.

Pa što onda muškarci rade na WC-u? Po svemu sudeći, odgovor nije medicinske, već sociološke, odnosno psihološke prirode. "Kupaonica za njih predstavlja sigurno mjesto  - mjesto na kojem je zaštićen od kućanski ih i obiteljskih zadataka, gdje ga nitko neće tražiti da pričuva djecu, iznese smeće ili nešto drugo"; objašnjava za spomenuti portal psihoterapeut Johnathan Alpert. 

Stručnjak za veze Toni Coleman dodaje kako kupaonica kao sigurna zona ima smisla. "Ovo može biti navika usvojena još u djetinjstvu, način na koji provod i vrijeme sa sobom ili izbjegava kućanske zadatke i roditeljske dužnosti. Svaka osoba i svaki odnos su jedinstveni, stoga ne možemo sa sigurnošću znati koji su razlozi nečijeg dugog boravka u WC-u. 

Iskrena konverzacija najbolja je metoda rješavanja dilema pa možda i skraćivanje boravka vašeg muža ili dečka u WC-u, druga koja pali je isključivanje wifi-ja.

30.01.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh