« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana
FORA :)

Može li drvo zamijeniti plastiku kod novih automobila

Sve je od samog početka izrade automobila krenulo od drva kao osnovnog materijala za izradu automobila, a postepeno ga je istisnuo metal, a potom i sve prisutna plastika

Drveni automobili su tako cool :)
Drveni automobili su tako cool :) (Automania)
Više o

automobili

,

drvo

Otkako je proizvodnje automobila osnovni materijali iz kojih su se izrađivali uveliko su se izmijenili, ali došla su neka druga ekološka vremena koja traže preispitivanje dosadašnjih znanja i shvaćanja, a samim time i početak korištenja drugih alternativnih materijala u izradi novih automobila.

Da, sve je od samog početka izrade automobila krenulo od drva kao osnovnog materijala za izradu automobila, a postepeno ga je istisnuo metal, a potom i sve prisutna plastika kao danas. O egzotičnim materijalima nećemo u detalje, jer se danas sve svodi na metalne i plastične dijelove.

Grupa znanstvenika istraživača za korištenje alternativnih materijala u izradi automobila iz Poljske uvjereni su u to kako svjetskoj automobilskoj industriji mogu značajno pomoći u smanjenju današnjih količina ispuštenog ugljičnog dioksida već pri samom konstruiranju i izradi automobila i to kada bi se umjesto plastike počeli koristiti prirodni materijali kao drvo, ali i drugi koji spadaju u obnovljive izvore energije.

Više o ovoj temi pročitajte na portalu Automania.hr

24.08.2019. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh