« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
39 GODINA

Mjuzikl 'Jalta, Jalta' premijerno izveden u kazalištu Komedija

Novu postavu 'Jalte' čini nova generacija glumaca kazališta Komedija, ali i neki iz starije, originalne postave

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

mjuzikl

,

Milan Grgić

,

kazalište Komedija

,

Jalta Jalta

,

Vlado Štefančić

,

Alfi Kabiljo

Najizvođeniji hrvatski mjuzikl "Jalta, Jalta", skladatelja Alfija Kabilja i libretista Milana Grgića, premijerno je večeras u obnovljenoj postavi izveden u kazalištu "Komedija".

Trideset i devet godina nakon praizvedbe, novu postavu "Jalte" uprizorila je nova generacija glumaca kazališta "Komedija", ali i neki iz starije, originalne postave. Tako je redateljsku palicu ponovno preuzeo doajen hrvatskoga kazališta Vlado Štefančić, a u manjoj muškoj ulozi nastupio je i Boris Pavlenić iz stare ekipe.

Junake nove zagrebačke "Jalte" utjelovili su glumci i pjevači kazališta Komedija - Sandra Bagarić, Đani Stipaničev, Dražen Čuček, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Adam Končić i drugi, nastavljajući tamo gdje je prije 16 godina stala originalna postava koja je ovu predstavu u istom sastavu izvodila pune 23 godine.

Scenograf je Dragutin Broz, a kostimografkinja Elvira Ulip.

Nakon praizvedbe 1971. godine, autorski dvojac Kabiljo-Grgić doživio je ovacije koje nisu utihnule više od dva desetljeća izvođenja na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u Sloveniji i Italiji. U toj prvoj, originalnoj postavi predstava je posljednji put odigrana 1994.

Nova postava "Jalte" prvobitno je trebala biti izvedena u zagrebačkoj "Areni" 7. prosinca prošle godine. Zbog kompleksnosti produkcije premijera je odgođena za kraj veljače 2010., da bi konačnu izvedbu ipak doživjela večeras u svom matičnom kazalištu "Komediji", gdje "Jalta" započinje svoj novi scenski život.

Na kraju su se publici poklonili i neki glumci iz stare postave poput Sande Langerholz, Richarda Simonellija i Lukrecije Brešković. (hina/metro-portal)

12.03.2010. 23:25:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ante
    29.01.2012. 20:25
    vaka čast maestru i izvođačima!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh