« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
FESTIVAL

Naj, naj, naj festival u Žar Ptici

Desetu godinu za redom gradsko kazalište uveseljava djecu za vrijeme proljetnih praznika

Fotografija vijesti
Više o

Žar ptica

Gradsko kazalište Žar Ptica  od  06. - 11.travnja, organizira, ove godine jubilarni 10. „ Naj, naj, naj festival".

Festival je utemeljen 2001. godine, s ciljem da  najbolju produkciju  svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj i gostujućih svjetskih trupa prikaže zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika - i to besplatno

Ove će godine festival ugostiti profesionalna kazališta za djecu iz Sjeverne Koreje, Izraela, Italije, Slovenije i Srbije.

U domaćoj konkurenciji nastupit će ZeKaeM, Trešnja, Mala scena, Zagrebačko kazalište lutaka,Knap, Kazalište Moruzgva, Kazalište Virovitica,  Dječje kazalište iz Osijeka, Narodno kazalište iz Varaždina, Gradsko kazalište mladih Split,Gradsko kazalište lutaka Rijeka i domaćin - kazalište Žar ptica.

Iznimna posjećenost  predstava - više od 5000 gledatelja, visoka estetska i umjetnička razina, osigurala je  Naj, naj naj festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Jubilarno 10. izdanje Festivala bit će obilježeno nastupom najvećeg broja sudionika dosad - 6 inozemnih i čak 11 domaćih kazališta, s ukupno 20  predstava koje će se izvoditi gotovo svim kazališnim dvoranama u gradu.

12.03.2010. 07:53:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh