« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TVORNICA KULTURE

Mick Jones, legenda The Clasha, prvi put u Hrvatskoj

Koncert je zakazan za 7. svibnja, a mjesto održavanja je Tvornica kulture

(Tvornica)
Više o

Tvornica kulture

,

zagreb-info

,

HRT prosvjed

,

radioaktivni otpad

,

Moja majka guska

Nakon Patti Smith u zagrebačku Tvornicu dolazi još jedna od najsjajnijih legendi punka i rocka uopće. Gitarist i skladatelj Mick Jones, uz Joea Strummera glavna pokretačka snaga grupe The Clash, nastupit će u Zagrebu 7. svibnja s grupom Carbon/Silicon koju je osnovao s dugogodišnjim prijateljem Tonyjem Jamesom ("Generation X", "Sigue Sigue Sputnik").

Jones i James znaju se više od 30 godina, imali su prije Clasha zajednički bend London SS (bez zabilježenih snimki), a Carbon/Silicon osnovali su prije pet godina i objavili tri albuma za besplatno downloadanje ("A Twist of Modern", "Western Front", "The Crackup Suit") na vlastitoj web stranici prije nego što su odlučili izdati konvencionalni album "The Last Post" 2007. godine.

Carbon/Silicon je osnovan 2002. godine, i do sada su objavili nekoliko demo izdanja i internet albuma te dva EP izdanja, a 2007. i prvi službeni album "The Last Post". Posljednje objavljeno im je album "The Carbon Bubble" u studenom 2009. putem CarbonSiliconinc.com.

Prije nego su osnovali ovaj punk-rock bend, Jones i James su kao najbolji prijatelji još 1975. osnovali London SS, da bi nakon kratkog vremena krenuli svaki svojim putem. 35 godina kasnije dolaze pred hrvatsku publiku pračeni Leom 'Eazykill' Williamsom na basu (s Jonesom svirao u Big Audio Dynamite, a kasnije i u Dreadzone) te Dominicom Greensmithom iz grupe Reef na bubnjevima.

Ljubitelji Clasha osjetit će u ponajboljim pjesama poput "Why Do Men Fight" "Clash" iz ranih dana, u "The News" iz kasnijih, duh benda cijelo je vrijeme prisutan u Jonesovu glasu, ali bend se svakako isplati gledati u kontekstu punk rock legendi.

Osvojite 2x2 ulaznice na Metro portalu!

03.05.2010. 11:41:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh