« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
AND NOTHING ELSE MATTERS

Metallica 16. svibnja napokon u Zagrebu

Na zagrebačkom Hipodromu u tijeku su posljednje pripreme za koncert popularnog benda

(Getty Images)
Više o

Metallica

,

hipodrom

,

kolonizacija planeta

,

GMC

Počelo je odbrojavanje do velikog open air koncerta Metallice koji će se u nedjelju 16. svibnja održati u Zagrebu.

Ljubitelji jednog od najglasnijih bendova  u svijetu rocka i metala, uživati će u najvećem i najžešćem ovogodišnjem spektaklu koji se u Hrvatskoj iščekivao preko dva desetljeća.

Metallica, koja je svoj kultni status u Hrvatskoj potvrdila iznimno velikim interesom za ovaj koncert, u metropolu dolazi u nedjelju nekoliko sati prije nastupa.

Osim savršenih tehničkih uvjeta koje organizator mora ispuniti prema omiljenim metalcima, bend je tražio lokalni catering i velike količine piva.

Vrata Hipodroma otvaraju se u 17 h, a svima se preporuča da već u 19 sati budu na mjestu događanja kako bi poslušali i predgrupe koje će zagrijati publiku, američke High on Fire te danski Volbeat. 

Ulaz za sve posjetitelje koncerta biti će sa strane prema Bundeku a obavljat će se tri provjere ulaznica:

1.    Vizualni pregled ulaznice

2.    Osobni pregled

3.    Očitavanje valjanosti ulaznice bar kod čitačem

Svi koji u posljednji tren planiraju posjetiti najveći open air koncert ove godine, ulaznice još uvijek mogu kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Ticketproa a u subotu i nedjelju i na blagajni Hipodroma (od 9-21h) koja je smještena u ulici Josefa Antola (preko puta parkinga).

Svi koji imaju ulaznicu za koncert svoja će vozila, bez naknade, moći ostaviti na parkingu iza zgrade Ine, dok se autobusi parkiraju na parkiralištu Velesajma.

Ipak najsigurniji dolazak na koncert je onaj besplatnim javnim prijevozom,  uz predočenje ulaznice za koncert, koji je Zagrebačka pivovara organizirala u partnerstvu sa ZET-om.

Koncert će se održati bez obzira na vremenske uvjete, a preporučuje se svim posjetiteljima da ponesu kabanice jer se kišobrani neće smjeti unositi unutar ograđenog prostora gdje će se koncert održati, kao ni deke i stolice.

Kako se u medijima proširila vijest kako postoji opasnost od zaraze konja koji su oboljeli od leptospiroze, službeno priopćenje Ministvarstva poljoprivrede i šumarstva potvrdilo je da je kod 60 konja zabilježen povišen titraj antitijela na Leptospiru.

Temeljem Zakona o veterinarstvu, godišnje Naredbe te Pravilnikom o mjerama za suzbijanje i iskorjenjivanje leptospiroze životinja, naređeno je:

- da se zaražene životinje izdvoje od zdravih,
- određeno je liječenje zaraženih životinja odgovarajućim antibiotikom,
- zabranjeno je kretanje zaraženih životinja izvan zaraženog objekta,
- obavljanje dijagnostičko-seroloških pretraga krvi svih životinja 2 puta u razmaku od 21 dana, nakon završenog liječenja i provedbe svih naređenih mjera.

Također, Hipodromu Zagreb naređeno je da izvrši dezinfekciju i deratizaciju objekata, odstranjivanje otpadnih voda, popravak kanalizacije, popravak oštećenih podova i drenažnog sustava te isušivanje okolice zaraženog objekta, što je i učinjeno.

U sami objekt pristup imaju samo ovlaštene osobe, a obzirom na sve provedene mjere suzbijanja i iskorjenjivanja bolesti, te nemogućnost stupanja ljudi u kontakt sa zaraženim životinjama, nema opasnosti za širenje zaraze, priopćili su organizatori.

14.05.2010. 14:09:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh