« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
FACE

Mercedes najprodavaniji luksuzni auto?

Mercedes je prodao rekordan broj automobila u matičnoj Njemačkoj, te u Kini i SAD-u, zahvaljujući snažnoj potražnji za sportskim terencima i skupim limuzinama

Mečke idu kao alva
Mečke idu kao alva (Arhiva)
Više o

BMW

,

Audi

,

Mercedes

Njemački proizvođač automobila Daimler objavio je u četvrtak da je u 2019. godini prodao 2,34 milijuna putničkih automobila marke Mercedes-Benz, polažući pravo na titulu najprodavanijeg luksuznog brenda u Njemačkoj.

Mercedes je prodao rekordan broj automobila u matičnoj Njemačkoj, te u Kini i SAD-u, zahvaljujući snažnoj potražnji za sportskim terencima i skupim limuzinama.

Prodaja u Kini porasla je 6,2 posto, izvijestili su iz Mercedes-Benza, napominjući da su tamošnji kupci mjesečno naručivali više od 700 luksuznih limuzina Maybach Mercedes-Benz S-klasa.

Iako u Daimleru tvrde da su zahvaljujući takvim rezultatima zadržali titulu najprodavanijeg luksuznog brenda u 2019., njihov konkurent BMW još nije objavio podatke o prodaji pojedinih brendova.

Ukupno je grupa BMW, vlasnik brendova Mini i Rolls-Royce, prodala 2,52 milijuna vozila, nadmašivši skupni rezultat Daimlera koji je prodao ukupno 2,46 milijuna automobila marki Mercedes-Benz i Smart.

Ovog tjedna će podatke o prodaji u 2019. objaviti i Audi.

09.01.2020. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh