« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
MA DA?!

Lancia pred gašenjem?

Prodavat će se samo u Italiji, a u ponudi ostaje samo jedan model - Ypsilon

Nakon 108 godina ostaje samo Ypsilon
Nakon 108 godina ostaje samo Ypsilon (Arhiva)
Više o

Lancia

,

Fiat

,

gašenje

Lancia je pred gašenjem? Loše vijesti za legendarnu marku automobila Lancia koja je iznjedrila neke od automobilskih ikona kao što su Lancia Stratos, Lancia Delta Integrale, Lancia 037...

Doduše zlatna doba Lancije bilo je prije dosta godina, a zadnjih dvadesetak godina bila je ružno pače Fiata, koji joj je davao u pravilu starije motore kojima nije bila konkurentna na tržištu, a dizajnerski su radili protiv marke koja je tako stagnirala i bila u Fiatovoj grupaciji neopravdano zapostavljana i godinama devastirana, te je ova vijest samo logičan slijed strmoglavog propadanja marke koja je sada na umoru.

Sergio Marchionne, veliki šef Fiata, u interviewu za talijanske novine La Repubblica, rekao je planove Fiata u svezi marke Lancia. Lancia će se ubuduće prodavati samo u Italiji, a aktualni Chrysler modeli koji se prodaju kao Lancije (Thema, Flavia Cabrio i Voyager) bit će izbačeni iz ponude, pa je tako priča oko Lancije spala samo na jedan model - Ypsilon.

Sada mnogi s velikom zebnjom čekaju vijesti oko Alfa Romea, koji je svaki dan na tapeti s vječitom temom oko njegove prodaje. Sergio Marchionne je u istom interviewu izjavio kako Alfa Romeo sigurno neće biti prodat, te da će najavljeni novi Alfini modeli u travnju pomoći uzletu ove marke.

Najnoviju sudbinu Lancije mnogobrojni zaljubljenici iz Italije na internetu su već duhovito prokomentirali prigonom porukom: Nakon duge i teške bolesti u 108. godini života, napustila nas je Lancia.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

13.01.2014. 19:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh