« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
LEGENDA

Kurtis Blow repat će u zagrebačkom Grooveu u petak 09. 03. 2102.

Uz vlastitu mjuzu Kurtis je zadužen i za najjače hitove The Fat Boysa i Run DMC

Kurtis Blow stiže u Groove
Kurtis Blow stiže u Groove (Groove)
Više o

Groove

,

Kurtis Blow

Pravim old school hip hop zaljubljenicima već sami spomen imena Kurtis Blow dovoljan je razlog da se 09. ožujka 2012. upute prema zagrebačkom klubu Groove. Američki rap veteran (mnogi bi opravdano rekli i - otac hip hopa), ujedno i glazbeni producent, zavidne karijere i reperskog staža, biti će prava poslastica spomenutog žanra za sve one koji svaki tjedan jedva čekaju Phat Fridays partyje u Grooveu.

Svakog petka u Petrinjskoj 4, već mjesecima, Phat Phillie, DJ Independent i Bizzo Bodega, vrhunskim hip hop i rnb beatovima ekipu ne puštaju doma prije svitanja. Pripremite se za brutalno partyjanje jer uz takve majstore, i pojačanje u obliku legendarnog Kurtisa Blowa, na Phat Fridays tulumu 09. 03. možda nitko ni ne ode kući...

Kurtis je prvi komercijalno isfurani reper koji je svoju stvar "The Breaks", s debi albuma, pretvorio u zlatnu ploču prodanu u više od pola milijuna primjeraka, te potom, sa svojih 20 godina, davne 1979-te potpisao ugovor za eminentni Mercury label . U narednih 11 godina, gospodin Blow (pravim imenom Kurt Walker) izdao je deset uspješnih albuma. Stvari poput "8 Million Stories," "AJ Scratch," i "Basketball" bili su turbo hitovi, a killer "If I Ruled The World" zauzeo je sigurno mjesto na Top 5 Billboard rnb chartu.  Stvar je bila tolko uspješna da je 1996. čuveni reper Nas objavio njezin cover i završio na prvom mjestu Billboardovih Hot 100.

Uz vlastitu mjuzu Kurtis je zadužen i za najjače hitove The Fat Boysa i Run DMC, a producirao je i surađivao s imenima poput: Lovebug Starski, Dr. Jekyll, Full Force, Russell Simmonsa i Wyclef Jean.

Zajedno s Dexter Scott Kingom, Kurtis Blow napravio je i pjesmu "King Holyday", posvećenu rođendanu Martina Luthera Kinga. Ujedinjene vrhunske glazbene snage Stephanie Mills, Whitney Houston, New Edition, El Debarge, James "JT" Taylor, The Fat Boys, Menudo (Ricky Martin), Teena Marie i Run DMC snimile su stvar, a spot za istu sponzorirao je nitko drugi doli nezamjenjivi, jedan i jedini - Prince.

Ovom svestranom umjetniku ni filmska industrija nije strana, te je tako i tamo gurnuo svoje prste kako bi promovirao i obogaćivao hip hop glazbu i kulturu.

Veliki borac protiv rasizma, neumoran izvođač, vrhunski producent, radijski voditelj, čovjek čiji nastupi se pamte, a turneje prepričavaju, stiže i nama pokazati kako se to radi. Dođite u Groove 09. 03. na Phat Fridays, zagrijte se uz Bizzu Bodegu, Phat Phillija & DJ Independenta i dobro pripremite za pravi tulum kakav vas čeka kad se Kurtis Blow popne na stage!

08.03.2012. 11:26:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh