« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
VITKA LINIJA BEZ MUKE

Korisni savjeti koji će vam olakšati držanje dijete

Vjerovali ili ne dijeta može negativno utjecati na vaš društveni život i financijsko stanje, a to vas može spriječiti da izgubite kilograme

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

stres

,

mršavljenje

,

novac

,

gubljenje kilograma

,

vitka linija

Zbog neformalnog, ali realnog društvenog pritiska brojne djevojke odlaze na dijete kako bi zadovoljile stroge standarde općeprihvaćenog fizičkog izgleda modela s naslovnica modnih časopisa.

Postizanje tog cilja ne samo da može biti vrlo stresno i negativno utjecati na vaš društveni život, već vas može gurnuti u još dublje siromaštvo. Zdrave namirnice i meso za proteinske dijete koštaju puno više nego obični, normalni obrok, a neizbježna štednja bi vas mogla prisiliti da prorijedite izlaske i druženje s prijateljima.  

Ljudi koji posrnu na ovim preprekama imaju 76 posto manju šansu nego osobe koje se znaju nositi s problemima da izgube neželjeni višak kilograma.

Izgubite kilograme, a ne prijatelje - Smanjeni unos kalorija u tijelo uzrokuje slabije izlučivanje serotonina, hormona zadovoljstva i opuštenosti, tako da nije ni čudo što ste nervozni i otresiti dok ste na dijeti. Pošto vas neuravnoteženi unos bjelančevina, ugljikohidrata i ostalih hranjivih tvari može učiniti razdražljivima pronađite kalorijski balans koji odgovara vašoj dnevnoj aktivnosti. Također, pokušajte unositi što više omega-3 nezasićenih masnih kiselina jer je dokazano da one mogu ublažiti depresiju i usporiti probavu.

Izgubite kilograme, a ne novac -  Cijena zdrave hrane, poput nemasnog mesa i namirnica koje sadrže cjelovita vlakna, je proteklih godina eksponencijalno rasla. Meso je možda jeftinije nego prije 20 godina, no kvalitetni komadi su i dalje cjenovno nepristupačni širem puku. Crni kruh je nekada bio smatran hranom za siromahe, a danas njegova cijena debelo nadmašuje bijeli kruh. Dobra je vijest da se sve organizmu potrebne hranjive tvari mogu pronaći u grahu, ječmenoj kaši, smeđoj riži, krumpiru, gljivama, jajima i patlidžanu.

Izgubite kilograme, a ne vrijeme - Oko 40 posto žena tvrdi kako nemaju vremena da zdravo jedu, no nedavno istraživanje je pokazalo da ako unaprijed planirate obroke kroz tjedan možete slobodno očekivati značajni gubitak kilograma. Bez konkretnih i unaprijed zacrtanih planova izlažete se riziku da u napadaju gladi zgrabite prvo što vam dođe pod ruku, a to je najčešće visokokalorična brza hrana.

Izgubite kilograme, a ne mišiće - Ako mršavite bez da vježbate riskirate smanjivanje mišićnog tkiva, a ne masnih naslaga. Mišići ne samo da troše dvostruko više kalorija od masnoća, nego održavaju metabolizam na vrhuncu performansi, stoga je vrlo važno da ih održite. Stručnjaci preporučaju da što češće konzumirate hranu bogatu proteinima, te da radite na snazi oko 20 minuta tri dana u tjednu. Najbolji izvor bjelančevina je grah, soja, riba, nemasno meso, perad te mliječni proizvodi.

15.05.2012. 14:42:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh