« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
GOVORENJE U BAČVU

Saznajte kako vaš glas zvuči drugima

Ukoliko primjerice morate održati govor pred publikom, a pri ruci nemate nikakav diktafon, postoji jednostavan način da čujete svoj „stvarni" glas

Fotografija vijesti
Više o

savjeti

,

ljudsko tijelo

,

savjeti trikovi

Ukoliko ste se ikada kao dijete snimali na mikrofon i puštali si te snimke ili imali priliku u nekoj drugoj situaciji čuti svoj snimljeni glas, zasigurno ste ostali začuđeni koliko drukčije tako zvučite od onoga na što ste inače navikli.

Iako bi nas prijatelji  u takvim situacijama uvjeravali kako je sve u redu s vašim glasom te da tako zvučimo i inače, malo tko bi im vjerovao.

Ukoliko primjerice morate održati govor pred publikom, a pri ruci nemate nikakav diktafon, postoji jednostavan način da čujete svoj „stvarni" glas.

Kako objašnjava vokalni trener Chris Beatty u ovom kratkom videu, uzmite bilo koja dva fascikla, časopisa ili deblja komada papira i stavite ih ispred svojih ušiju kako biste blokirali tzv. prethodni zvuk koji dolazi do naših ušiju i distorzira pravu boju našeg glasa u suradnji s vibracijama unutar glave.

Na ovaj ćete način dobiti vrlo dobar uvid u to kako zvučite drugima, a uz malo vježbe možete na ovaj način i bolje prilagoditi svoj glas. Ipak, toplo vam preporučamo da fascikle skinete s glave prije negoli krenete van iz kuće. 

14.05.2012. 23:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh