« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
PUNO

Koliko se kradu automobili?

Zamjetan je trend porasta krađe dostavnih vozila, pa i kamiona, ali ne zbog samih vozila, već zbog vrijednosti tereta koji prevoze.

Godišnje se ukrade automobila za 3 milijarde dolara
Godišnje se ukrade automobila za 3 milijarde dolara (Arhiva)
Više o

krađa

,

vozila

,

alarm

Vjerujemo kako vam nije poznato kako se svakih 20 sekundi u Europi ukrade jedno vozilo. Statistika govori kako se godišnje u svijetu ukrade vozila u vrijednosti 3 milijarde dolara.

U Hrvatskoj se godišnje ukrade oko 2.500 osobnih i gospodarskih vozila. Pri tom je zamjetan trend porasta krađe dostavnih vozila, pa i kamiona, ali ne zbog samih vozila, već zbog vrijednosti tereta koji prevoze.

U Hrvatskoj je oko 80% krađa otpada na automobile, čak 80% krađa obavlja se noću, a najviše se krade u noći s nedjelje na ponedjeljak. Od svih mogućih zaštita od krađe automobila koje možete susresti na tržištu, protuprovalni alarmni uređaj se u praksi pokazao najučinkovitijim rješenjem za zaštitu od provale.

Ugrađeni auto alarm smanjuje vjerojatnost krađe do 10 puta, a posljedice štete i do 20 puta. Ako se pri tom odlučite za kvalitetniji auto alarm najnovije tehnologije povezan s GSM i GPS uređajima učinili ste doista maksimalno za zaštitu svog vozila.

Uglavnom se kradu vozila koja nemaju nikakav naknadno ugrađen sistem za zaštitu od krađe. 

Sve o ovoj temi pročitajte na portalu Automania.hr

11.09.2016. 15:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh