« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
KONCERT

Kimiko promoviraju album u Močvari

U Močvari će vas dočekati odlična, intimna kućna atmosfera u skladu s imenom albuma

Kimiko u Mochvari
Više o

koncert

,

Mochvara

,

Kimiko

Kimiko je zagrebački bend koji već godinama, u različitim postavama i glazbenim izričajima, donosi prijeko potrebno osvježenje lokalnoj sceni. Počevši kao četveročlani britpop sastav, preko šesteročlanog pop noise izričaja, konačno su pronašli idealnu postavu u obliku minimalističke elektronike koju izvode Lora Šuljić i Zoran Pleško. Nastupali su na festivalima poput EXIT-a, Žednog Uha i VUM-a, a 2008. godine osvojili su i MegaMuzika nagradu za najbolji mladi hrvatski bend.

Kimiko svoj glazbeni stil nazivaju „opterećeni pop" i donose zanimljivu mješavinu uobičajenih pop i rock formi nudeći pritom, za ovo podneblje uistinu rijedak, kreativan stvaralački pristup. U svom izričaju snažno se oslanjaju na samplere i samostalno kreiranje zvukova, što rezultira nesvakidašnjiim elektro-pop pjesmama u kojima se organsko i anorgansko spaja u ponekad režeće, a ponekad sanjivo suzvučje tonova. Sve je krenulo onog trenutka kada su se Lora i Zoran našli u studiju, snimili mikser za kolače naslonjen na gitaru, ubacili ga u sampler i odsvirali dobiveno na klavijaturama. Tim eksperimentom objedinili su ono što ih je oboje uzbuđivalo - potragu za novim i neobičnim zvukovima i instrumentima te pronašli dobitnu kombinaciju za svoje buduće pjesme.

U Mochvari će održati promociju svog debitantskog albuma „From Our Room To Yours", koji je izašao 22.11. na zagrebačkoj nezavisnoj etiketi Geenger Records. Radi se o jedanaest pjesama protkanih mračnijim tonovima i suptilnom ironijom, koje dočaravaju tamu i beznađe našeg vremena, i u potpunoj su suprotnosti s vedrinom i optimizmom kojim Lora i Zok zrače izvan svog studija. Njihova je glazba idealna za svaku situaciju i osjećaj, a slušatelja nikada neće ostaviti neispunjem.

U Močvari će vas dočekati odlična, intimna kućna atmosfera u skladu s imenom albuma, a večer će dodatno uveličati i gostujući glazbenici - Felon, Le Zbor i još ponetko.

Posebna ponuda: svi oni koji u Dirty Old Shopu kupe CD po cijeni od 50 KN, na koncert mogu upasti besplatno! Inače, upad 20 kn.

25.11.2011. 09:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh