« Život
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SLATKE SNOVE!

Kako se pripremiti za dobar san

Zdrav san je ključan za dobar početak sljedećeg dana, a jednako tako ima velik utjecaj na naše fizičko i psihičko zdravlje

Zdrav san je potreban duhu i tijelu
Zdrav san je potreban duhu i tijelu (Arhiva)
Više o

spavanje

,

savjeti

,

zdrav san

Zdrav san ima velik utjecaj na naše zdravlje i produktivnost, a i nama samima je puno draže kad se ujutro dignemo bez pola muke umjesto da se osjećamo kao da nas je netko tukao cijelu noć.

Čak i oni koji imaju problema sa spavanjem mogu to riješiti bez pilula za spavanje, jer vjerojatno rade nešto krivo prije spavanja. Pa evo kako se najbolje spremiti za san.

>> Pronađena formula za zdrav san >>

Za početak, isključite mobitel. Ne samo da ne biste stalno nešto na njemu provjeravali, nego da rasteretite um od potrebe za informacijama, što je ključno za dobar san. Umjesto mobitela, računala ili televizora, dva sata prije nego što planirate ići spavati uzmite knjigu.

>> Zdrav san pomlađuje >>

Lagano štivo u pratnji neke mirne, opuštajuće glazbe koju volite najbolje će vas pripremiti za dobar san jer će vam u potpunosti isprazniti mozak od svakodnevnih problema koje imate ili koje ćete morati riješiti sljedećeg dana.

>> Zdrav san ovisi o onome što jedete >>

Kavu, naravno, zaboravite u večernjim satima, a ni čokolada nije baš najbolji izbor. Najbolje je pripremiti jednu opuštajuću kupku punu mirisne lavande koja će vam opustiti mišiće, nakon čega ćete bez problema utonuti u miran san do jutra. 

19.10.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh